Close

10 november, 2018

Maten i New York.

Inför en mara lär man ju ladda upp. Det är ju rätt självklart. Men många av våra semestrar handlar faktiskt om att äta, så New York vistelsen blev ju dubbelt härligt. Dels att vi kunde typ äta obegränsat och sen att man faktiskt njöt än mer av maten därför att vi var så jäkla hungriga.

Godaste nudlarna åt vi i Chelsea Market. Starkt satan, men oh så gott. Har aldrig ätit nudlar som varit så goda. Blev till och med så att vi åt där både på fredagen och måndagen.

Kaffet tog vi icke så förvånande på Joe&Jucie eller Starbucks, men hittade en bra kaffe och muffins på detta ställe. Alltid lika lycklig när man hittar något gott att ta till kaffet. Sen tog vi en god kaffe inne i Chelsea Market på Amy´s Bread.

Inför maran sprang vi ned på Whole Foods Market och hittade ALLT möjlig gott, bland annat sjukt good bagels. Så gott! Har typ aldrig ätit en bagel förut. Dessutom köpte vi med oss middagen inför maran. Kanske inte så gott kallt som det såg ut när vi plockade på oss maten…

Sen hade ju Jonas Björkman bokat bord åt oss på Red Rooster, Marcus Samuelssons coola hak i Harlem. Vet inte riktigt vad vi hade förväntat oss, men det var en upplevelse utöver det vanliga. Musik, hög ljudvolym, god mat och bara underbar atmosfär. Wow-faktorn vare hög!

Frukosten åt vi på hotellet varje dag. Rätt pricey, men att få börja varje dag med havregrynsgröt, färska bär, granola och en god kaffe var guld värt när man är där för att springa en mara. Hade gärna gått ut och provat några andra ställen men det blev som aldrig tid för det.

Vi provade även ett franskt ställe på lördagen där vi mötte upp våra amerikanska vänner Kikkan Randall, Liz Stephen och Noah Hoffman men det var liiiite väl små portioner för att ladda upp inför en mara, så det slutade med att vi gick till närmaste FIKA och köpte en havregrynsgröt! Haha!

Efter loppet åt vi pizza på det här stället, precis vid Time Square så vi måste haft världens tur att vi fick bord direkt. Så makalöst gott!! Och ett säkert kort är alltid Eataly… Pizza, pasta och annat gott!

… och då kändes som om vi bara snuddade lite vid ytan av allt som finns att äta i New York! Har ni ätit på något drömmigt bra ställe i New York som ni kan tipsa oss?

So long,

Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *