Close

30 oktober, 2018

Sista intervallpasset…

Vaknade och snön vräkte ned. Redan igår när jag var ut och sprang var det delvis snö och is på vägen, men idag var det täckt. Och jag som hade tänkt köra mitt sista fartpass inför maratonpremiären på söndag. Risken för att halka var ju rätt stor och jag hade på något sått glömt bort (hur man nu kan göra det) att jag ju faktiskt har ett kombinerar rullskidor-och-löpband hemma. I bottenvåningen!

Så jag ställde bara in mina hastigheter och körde. Dessutom fick jag sällskap på bandet. Av Emil. I och med att bandet är så brett (för rullskidåkningen) kan man med lätthet springa två i bredd (eller typ efter varandra), så vi körde de första längre intervallerna ihop. Men de sista kortare varianterna, när tempot var än högre, körde vi varannan. Smidigt värre!

Standardfrågan just nu är väl hur formen är eller hur fort vi ska springa. Svaret på båda är – ingen aning! Eller alltså kroppen är rätt fräsch, men hur fräsch kommer den vara efter 30km? Ingen aning! Hur fort kommer vi springa? Drömmen vore att snitta på ca 4.30-4.45 min/km, men vi lär ju märka hur det går med den saken!

Dagens pass var 3 x 5 min med tempot 4.30 – 4.00 – 4.30 och sedan 5 x 1 min i tempo 3.45min/km. Snabbt och smidigt avklarat och skönt att få sträcka ut i bra löpsteg!

Nu ska jag hem och njuta av näst sista kvällen hemma. Idag har jag hängt på butiken och försökt jobba lite, tagit behandling och donat med sånt som måste kirras när man är hemma några få dagar. Livet liksom!

So long,

Anna

 

2 Comments on “Sista intervallpasset…

Maria Karlsson
31 oktober, 2018 at 15:18

Önskar er ett stort lycka till på söndag 👏🏼👍🏼💪🏼

Svara
Rune Svensson
31 oktober, 2018 at 15:47

Lycka till på söndag. 😍

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *