Close

29 juni, 2018

Hemma!

Står hemma i köket, har ätit frukost, vattnat blommorna och tagit det så där allmänt lugnt. Tvätten är hängd, väskorna uppackade och i dag är det fredag. Vilket betyder HELG! Vi som aldrig har haft helg så som man har – två sammanhängande lediga dagar där man allt som ofta kan säga ”vi tar det där på måndag” tycker att det är världens lyx. Skickade precis iväg ett sådant mail utan att känna dåligt samvete – jag ska minsann ta helg!

Vi har ju resten en massa på slutet och jag känner att jag verkligen ligger efter hemma. Det finns ju alltid saker att göra hemma, men nu känns det som om jag har skjutit på allt senaste året. Det känns som om jag inte varit hemma ordentligt på väldigt länge…

… så jag började titta i kalendern. Under hela 2018 har jag varit hemma 30 dagar. Av nästan 6 månader har jag varit hemma 1. Jag har inte haft mer än tre dagar sammanhängande hemma. Men jag har besökt Schweiz, Italien, Japan, Sydkorea, Danmark, Nederländerna, Frankrike, Kina, Spanien. Och jag ÄLSKAR ju att besöka nya länder, se nya ställen, städer. Träffa människor, prova nya maträtter.

… men det är skönt att vara hemma också. Landa emellanåt. Hinna göra alla de där sakerna som stått på min to-do-list sista året. För om sanningen ska fram så har jag bara haft ca 40 dagar hemma sedan i slutet av oktober.

Så har ju livet sett ut med alla läger och tävlingar och jag tror att resor kommer fortsätta vara en stor del av vår vardag, men jag njuter så varje gång jag får mellanlanda hemma! Och att åka iväg en natt, ta bilen och veta att man kan lämna mat i kylskåpet för man är tillbaka dagen efter – det är inte ens resa för mig, det är livet! Det är sånt man gör när man inte behöver tänka på att få i 4h träning utan prioritera att få träffa sina vänner. ❤️

… och jag är ju en rastlös själv. Jag kommer alltid längta efter nästa resa, nästa äventyr. Men jag uppskattar att få ladda upp hemmavid allt mer, ju äldre jag blir.

Puss å hej från Östersund,

Anna