Close

29 april, 2018

Allt är bättre än inget.

Ofta när jag och Emil har varit ute och haft föreläsningar har vi otaliga gånger upprepat frasen ”allt är bättre än inget”. Men på tok för få gånger har vi levt upp till det. Mycket på grund ut av att man som elitidrottare har en träningsplan för varje dag, varje pass och exakt vad man ska göra. Och träningen går ju före allt, man planerar livet utifrån träningsplaneringen och då finns det ju inga ursäkter att inte göra det. Om det inte är så att man måste vila för att man är sliten eller liknande. Men annars finns ju alltid tiden där.

När man inte sätter träningen som prio 1 så är det lätt att den kommer i sista hand, men man behåller ändå visionerna för vad man ska göra. Och ännu ett stressmoment tillkommer. Jag är för träningsplanering, det är absolut det bästa sätter (enligt mig) att få träningen gjord. Men har man redan en pressad vardag så är det lätt att det bara blir ännu ett stressmoment. Då kan det vara bättre att periodvis helt enkelt göra det man hinner. Och hinner man då bara jogga i 15 minuter eller köra 2 övningar i gymmet, ja men gör då det och vad nöjd att någon träning blev gjord istället för att bli stressad över att den inte var bra nog eller för kort/för lätt. All träning som blir gjord är ju i grund och botten bra träning, så är det bara!

Så mitt tips är – ha en plan med vad du vill få in i träningsväg den kommande perioden (exempelvis 2 veckorna), så stoppar du in det där det passar utifrån livet i övrigt. Och andra veckor, ha ingen tanke utan gör det du hinner. Kontinuitet är viktigt för utveckling, men så länge man är och triggar systemen med jämna mellanrum kan man bibehålla den nivån man har, man kanske inte utvecklas, men man bibehåller. Och sen när tiden finns, kan man fokusera på ett mer strukturerat träningsprogram. Alltför att minska stressen som kommer av att inte hinna med!

Jag har gjort lite av båda den sista tiden. Haft vissa pass jag planerat i förväg och bestämt när de ska ligga och andra gånger bara gått på feeling och gjort det jag fått in. Jag har däremot varit noggrann med styrketräningen då det är a och o för att ryggen ska fortsätta vara bra! Och för att det är himla skoj. Så klart! 💪🏻😍

I kväll bär det av mot Mallis – där ska jag leva som jag lär!

Anna

One Comment on “Allt är bättre än inget.

Bloggsvepet - Helena Enqvist
6 maj, 2018 at 20:29

[…] det enklare sagt än gjort helt enkelt. Anna Haag bloggade om det här i slutet av april. Om att allt är bättre än inget.  Hon ger bra tips för att få in lite träning och att den som blir av är bra och om att hon […]

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *