Close

22 mars, 2018

Kläboklyv..?

.. det kändes som det mesta under dagens sprint handlade om Kläbyklyvet. Tänk att en persons speciella teknik kan bli som efterliknad och omsnackad. Det är faktiskt rätt coolt ändå! Dagens bana här i Skellefteå bjöd på flera tillfällen att få öva på den berömda tekniken, vissa behärskade den bättre än andra och andra körde helt sin egen stil. Och ska jag vara helt ärlig, tror jag man är bäst på det man själv ”utvecklat”, alltså sitt eget sätt att snabbast ta sig uppför en backe utifrån sina förutsättningar. Men det är roligt att prova på andras för att utveckla sin egen!

Men det blev en rolig dag i skidspåret idag! Min form ska vi inte prata om eller analysera, mer – det var kul idag! Jag var inte särskilt inspirerad att köra i morse, de senaste dagarna har varit speciella. Ja, faktiskt har jag ju aldrig tidigare varit i en sån här situation, att man helt enkelt kanske gör det här för sista gången. Varför jag skriver kanske sista är för att där kan jag ju faktiskt åka igen, om jag vill. Om jag får feeling. För jag, vi, älskar ju det här! Allt som har med det här att göra. Och kanske speciellt att vara ute med klubben. Vår klubb. Med våra föräldrar, vår eminente vallare Lars och testpilot Petter. Ett litet, men ack så bra team. Det gör det så familjärt. Vi har hyrt ett hus, vi fixar vår egen mat och bara är. Det är bara härligt!

Men åter till loppet!

Jag var seg innan jag började testa skidorna, men när jag väl kom in i mina rutiner kom autopiloten igång. Jag körde mina förberedande intervaller, ryck och allt sånt där jag vill få in före start. Gick till starten och kände att ”jo, det känns ändå rätt bra att stå här!”. Körde så fort jag kunde från start till mål, fegade lite utför, men det hade jag tydligen råd med och sedan fick jag börja ladda inför finalerna. Och vet ni, förr, bara något år tillbaka, h a t a d e jag sprint. Jag tyckte det var så jobbigt att man inte ”var i mål” när man gick i mål efter prologen, att man skulle behöva vänta och ladda om. På tok för rastlös för att liksom finna ro i att fokusera på nästa race. Men de sista två åren har jag börjat gilla det mer och mer. Och det känns himla skoj! För även om det här är min sista sprint någonsin, så är jag väldigt glad att jag ändå fick lite revansch till sprinten och få känna glädje till det igen.

Kvartsfinalen var en tuff resa. Jag slet lite med att få fast skidorna och jag var lite för dåligt uppvärmd, men lyckades ändå på något konstigt sätt hänga mig kvar så jag fick en lucky looser plats till semifinalen. Vi bättrade på skidorna, jag försökte hålla kroppen igång och fick sedan åka ett riktigt tufft heat med både Stina, Maria N, Jonna och Ebba. Fick fast skidorna mycket bättre men var ändå inte rapp nog. Helt enkelt. Jag åkte så fort jag kunde, men blev bara femma i heatet och där var min sprintdag över.

En rolig dag som gav lite mersmak men som jag ändå får vara väldigt nöjd över!

Nu ska jag möta upp Sanna H nere i gymmet i Skellefteå och börja träna inför Wedding/Beachen 2018, haha! Skämt å sido, men jag som älskar att träna styrka, och alltid har gjort det, nu kan jag ju köra så mycket eller lite jag vill, och det ser jag verkligen framemot. Dagens mål – att få mesta möjliga träningsvärk. Det är ju ändå några dagar kvar tills tremilen… 😉

So long,

Anna