Close

13 mars, 2018

Fäviken.

För en vecka sedan var jag ju (för andra gången) på Fäviken. Sanna ringde förra söndagen och frågade vad jag hade för mig på kommande tisdagskväll, om jag ville hänga på en middag, och i och med min enda prioritering senaste tiden har varit att göra saker jag mår bra av och återhämta kroppen fysiskt, kände jag att frågan inte kunde komma mer lägligt. När det dessutom visade sig att middagen skulle intas på Fäviken kunde jag ju inte säga nej, vilket grej liksom! Har ni varit på Fäviken? Om ni n å g o n s i n får chansen – ta den! Just nu är det ju över 6 månaders väntetid, men man kan alltid skriva upp sig på en väntelista, speciellt om man bor i krokarna.

Peppade till tusen tog vi, jag, Sanna & Charlotta, en taxi från Åre (hade checkat in på Åre Granen, hade aldrig bott där tidigare, så det var lika bra att prova något nytt, speciellt när jag hört så gott om det) och kom fram lagom tills vi skulle sätta oss. Och när vi hade hängt av oss våra jackor drog det igång direkt!

Vi blev placerade på ett bord tillsammans med ett gäng på fyra killar och en tjej som drev ett företag som hette Shotluckan (som finns i Uppsala, Lund, Halmstad och Malmö) och det var supertrevligt. Vi började med linfröhårdbröd och sedan kom rätt på rätt. Vi satt ned från klockan sju till halv elva och det blev inte tråkigt en sekund. Jag som är rätt stor i maten hade nog kunnat trycka i mig lite mer, men jag blev alldeles lagom mätt och alla olika smaker gör ju att man blir mätt på ett annat sätt. Vissa rätter kände jag igen från förra gången jag var där, medan andra var helt nya. Vissa smaker var lite speciella, andra fullkomligt älskade jag. De flesta rätter var mest bara någon tugga, medan andra var lite större. Allt som allt hann vi få in nästan 26 (!) rätter tror jag.

Lite misstänksamma på den nästintill råa pilgrimsmusslan. Jag gillade den, är dock inte förtjust i ostron, men detta var gott.

Kungskrabban. 

Torsk & äpple. 

Någon slags plätt som jag inte minns exakt vad det var. Jag gillade det dock. Som vanligt… 🙂

Lupin-tofu. Smarrigt & så häftiga smaker!

Någon slags ”muskelmussla” i lingon.

En gröt. Känns ju så fel att kalla det gröt, men det var ju just det som det var. En gröt på alla möjliga korn och med smaker utan dess like!

Vaktel.

Kalvdans. Kanske den godaste efterrätter? Åtminstone den sötaste.

Någon slags rotfrukt som var så söt och god!

Alltså denna potatisdröm med någon slags kola sås, me like!!

Vintervuxen rabarber som fått legat i sockertäcke.

Syrligt. Smakrikt och så gott.

En fäviken-variant på något som liknar crème brulee utan att vara något ens i närheten av det…

Rotfruktsgodis.

Torkat renkött med någon slags kolasås och pajbotten. Den kombon alltså!

Frön smaksatta och färgade med naturliga smaker och färger, så som koriander, blåbär…

En makalös kväll som man länge kommer minnas men som man behöver tid på sig att smälta. Så tack Teo att du blev frisk så att jag och Charlotta fick hänga på Sanna istället för dig! :-* 

So long,

Anna