Close

26 november, 2017

Hejdå Ruka!

Så var redan årets VC-premiär avklarad. Hann knappt tänka eller andas eller fundera så var tre tävlingar gjorda. Tre, för mig, tuffa tävlingar med en allt mer sliten kropp som nog var lite ovan vid tävlingar helt enkelt!

Fredagens sprint var bättre ön förväntat, hade ju en målsättning att gå till semifinal vid någon sprint i vinter. Men jag hade inte förväntat mig det redan på årets första. Till mitt försvar ska jag dock säga att Kuusamo-banan är en sådan som passar oss med lite mer kapacitet än snabbhet, och så var det ju verkligen!

Kroppen kändes pigg genom hela dagen och även fastän jag åkte ur i semin, kändes det som det faktiskt fanns lite mer att plocka där. Och det är en härlig känsla!

Igår var det lite motsatt. Det fanns ingen extra energi i backarna, jag slet mer än jag trodde jag skulle behöva medan de lätta partierna kändes precis så – lätta! Men jag tappade för mycket i stigningarna för att få ett bättre resultat, vilket var lite surt. Dock tar jag med mig att överkroppsträningen jag fokuserat så mycket på har gett lite resultat.

Idag var det en ny dag. Och en helt oåterhämtad kropp med en alldeles för optimistisk öppning (som jag förstått nu i efterhand, efter att ha tittat på sändningen) och som på en given signal kom mjölksyran från topp till tå. Och sen var den där för att stanna. Återhämtningen var zipp zero nada. Men jag gav det jag hade med stockarna till ben, alltför att jag vet att varje race jag får där jag får möjlighet att kriga som idag ger erfarenheter och bra träning inför framtiden.

Firade Stinas seger med en pizza i fredags!

Nu lyfter vi snart från Kuusamo och jag ser fram emot en lugn och skön vecka hemma innan vi reser mot Lillehammer till helgen och söndagens Skiathlon. Årets första och sista innan OS. Spännande! Hoppas att kroppen tar åt sig av lite återhämtning så jag har lite mer sprutt i benen till helgen. Nu hem till Emil, en pizzakväll, tv-tittande och sedan en lugn morgon i morrn med saffransscones och en rejäl go’kaffe. Vad mer kan man begära liksom? 😍

So long,

Anna

9 Comments on “Hejdå Ruka!

Ann-Britt Hellborg
26 november, 2017 at 16:31

Låter jättebra! Kram.💞😊

Svara
Gunilla Öberg
26 november, 2017 at 16:31

Du kämpade bra, lycka till nästa helg!😃

Svara
Cillaingeborg
26 november, 2017 at 16:36

💪 💪 💪

Svara
Maria Sihver
26 november, 2017 at 16:44

Lycka till i Lillehammer! Så roligt att säsongen är igång,tycker jag. Som jag har längtat! Kram! ❤️💪🏼

Svara
Kenneth Brorsson
26 november, 2017 at 18:25

Hej!
Hur är det med Emil?
Saknar hans härliga optimistiska och entusiastiska face i skidspåret.
Bra gjorda lopp Anna! Tyvärr uppmärksammas enbart vinnarna i media.

Svara
Agneta Igesten
26 november, 2017 at 22:38

Bra jobbat Anna och lycka till i Lillehammer .
Kommer att följa dej då.

Svara
Bo Sävengren
31 december, 2017 at 17:44

Br 10 km klassiskt i Tour de Ski

Svara
Erik Ivarsson
4 januari, 2018 at 22:36

Hej Anna/Emil!

Försöker lära mig mer i användandet av min Polar M400, vet att ni kör med snarlika modeller, så min fråga är om ni skulle kunna lägga upp hur pulsen och farten ser ut vid t.e.x. ett världscup-lopp, ett lugnt distanspass hemma, eller ett intervallpass? Bara för att få se hur det ser ut för er i eliten. Tänker en skärmdump från ”flow” eller liknande.

HA det gott

Svara
Anna Haag
4 mars, 2018 at 13:30

Hej Erik! Japp, det är den klockan vi använder. Ska se vad jag kan ordna! /anna

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *