Close

12 oktober, 2017

En höstdag.

I helgen som var besökte vi Åre och våra favorit-årebor, Hans och Maria och ni kan ju bara ana vår lycka – fyra totalvintertokiga människors totala glädje när det sakta blir ljust på lördag morgon och vi ser de första vita flingorna singla ned! Då börjar det direkt pirra lite extra i magen och man inser att säsongen verkligen börjar närma sig.

På lördagen låg det snö nästintill hela vägen ned i byn, men på söndag morgon var den borta. Men när vi började närma oss Åreskutans topp, över ca 1000 möh, blev det vitt och på toppen rådde vinter. Det slog mig att kanske går vi i den första snön som kommer ligga resten av året? Att våra spår nu kommer vara kvar tills snön smälter någon gång i juni-juli nästa gång.. Rätt mäktig tanke!

Här i Östersund blir det allt svårare att få till bra rullskidpass, löven gör vägarna förrädiskt hala och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar ned till alperna! På måndag drar jag ned mot Val Senales och fjorton dagar med några ur damlaget där vi kommer åka skidor på glaciären på förmiddagarna och träna barmark på eftermiddagarna. Glaciären ligger på mellan 2700-3000 meters höjd över havet, så skidåkningen är allt annat än lättsam och några intervaller kör jag aldrig där uppe. Men ett perfekt tillfälle att nöta teknik. Och få njuta av italiensk mat så klart!

Just idag har jag vilodag, njuter till fullo att få ta dagen som den kommer. Och än mer lyx är det att vi båda har vilodag. Det började på bästa tänkbara sätt med en lugn frukost, sen lite bröllopsplanering (yes, datum är bestämt, kort snart skickade och platsen som vi drömmer om är informerade..) och sen en lunch i lugn och ro innan vi åkte in till stan och kikade lite på vårt renoveringsprojekt. En sekelskiftslägenhet. Drömmen liksom! Tyvärr kommer vi ju inte själva kunna bo där, men att få vara med att renovera och bestämma ytskickt, färgval och allt annat sånt är ju (i alla fall för mig) själva kärnan i det hela. Någon gång, inom en inte alltför avlägsen framtid, skulle jag dock vilja göra ett nytt drömprojekt för mig och Emil. Den som lever får se!

Sånt där man kan ägna sig åt mellan träningen när man behöver fokusera på annat för att samla ihop energin som krävs för att göra allt som krävs för att nå sina drömmar. Så funkar det för mig i alla fall!

Näe, nu är det dags för lite mellanmål! Var förbi Frejas Bakeri och köpte på mig lite olika bröd, himmelriket ju!

So long,

Anna

One Comment on “En höstdag.

Olle
15 oktober, 2017 at 12:42

Du är en så ”cool” kall? person. Skön person menar jag, if you get my drift.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *