Close

19 augusti, 2017

Topp på Toppidrettsveka!

Sitter i bilen med mamma och pappa på väg hem från Trondheim efter tre intensiva dagar med tävlingar. Fyra lopp har vi hunnit med, en sprint i vardera teknik, ett längre skejtlopp och idag avslutades det hela med tre varv klassisk masstart på en ca 3 km lång slinga.

Vädret var inte helt med arrangören och det gjorde att vi tvingades ta det otroligt lugnt neröver då vi inte hade något grepp med rullskidorna. Som tur var kom vi alla överens före start att ingen fick passera någon i utförsköringarna och det gjorde det i alla fall lite säkrare men till och med de platta kurvorna var svåra idag då det var så halt. Men vi hade ändå tur jämför med killarna då himlen bestämde sig för att öppna sig t o t a l t och vägen var mer som en strid fjällbäck än en väg. 

Så loppet blev speciellt. Ganska avvaktande förutom i den långa och delvis rejält branta stigningen och det var också där luckorna uppstod. Sista varvet drogs tempot upp rejält och vi var nog bara fem-sex stycken som var kvar i klungan över krönet. Sedan fick vi ta det med ro neröver och det var väldigt avvaktande den sista kilometern. När det återstod ca 400m gick Harsem upp mellan Jacobsen och Weng och det blev lite struligt. Jag låg då precis i Jagobsens rygg och där ville jag stanna så länge jag kunde. I sista kurvan in mot upploppet blev jag uttryckt och fick ta en rejält vid kurva men fann ändå en lucka närmas staketet och därifrån satta jag fart. En efter en passerade jag och tillslut är det bara Astrid Jackobsen kvar och jag ser målet och inser att kanske kanske kan jag ta henne också. Och det gör jag! Jag fick rulla över mållinjen först av alla! Vilken känsla! Otroligt roligt!


Och gårdagens långa skejtlopp blev en kamp mellan Sverige och Norge, jag och Ebba för Sverige och Astrid och Heidi för Norge. Vi teamkörde hela vägen då det har rejäl motvind men jag hade ändå på känn att Heidi nog var den starkaste i fältet. Jag försökte öka tempot något efter sista spurtpriset när det återstod en kilometer men jag tror nog att det slet mer på mig än de övriga i fältet. I sista kurvan innan mål, ca 200 m före sticker Heidi och Astrid hänger på. Ebba stoppar staven mellan benen och faller och jag kramar ur det sista jag har och rullar in som trea, ca 8s bakom Heidi och 5s bakom Astrid. 

Och de två sprintarna har slutat i semifinalen för mig, båda två gav mig en nionde plats och faktiskt seger i båda kvartsfinalerna som jag åkte. Farten finns där ibland men jag är liksom lite seg innan marschfarten uppnås vilket gör att jag inte riktigt är med när det händer. Helt klart en utvecklingspotential där!

Så jag summerar tre spännande dagar med väldigt utvecklande lopp och fyller på ryggan med erfarenheter och åker hem och fortsätter jobbet som krävs helt enkelt. Men jag skulle ju ljuga om jag sa att dessa tre dagar inte givit mig lite ro och en boost självförtroende!

Och en otroligt härlig helg med gänget – Ebba, Hanna, Linn, Calle och coach OMI. Linn slutade tvåa i totala ”touren” efter en seger och en andra plats på sprinten och en tredje plats idag och Calle vann alltihop! En riktigt stark svensk trupp med andra ord. Liten men ack så naggande bra! 💪🏻

Nu rullar vi strax in i Meråker, där har jag min lilla Golf R parkerad och sen fortsätter färden hem mot Frösön och Östersund och Emil. I morgon ska jag sova ut, träna lätt och fika. Känns som en bra återhämtningsdag!

So long,

Anna 

Foto Cred: Jesse Väänänen (Instagram @jessevaananen)

5 Comments on “Topp på Toppidrettsveka!

Alberto Åberg
19 augusti, 2017 at 23:56

Såg bra ut med styrka i slutet!
Önskar att du har den spurtförmpgan i vinter!

Svara
Nettan
20 augusti, 2017 at 04:02

Du är grym fortsätt i damma spår låter som en kanon bra uppladdning inför vintern. Önskar dig stor stor framgång. Kram

Svara
Göran
21 augusti, 2017 at 18:10

Grattis till den segern du tog!

Svara
Magnus Johansson
23 augusti, 2017 at 12:15

Imponerande spurt! Du malde ner allt motstånd trots den vida kurvan in på upploppet och litet utrymme sedan. Här finns loppet att beskåda: https://www.youtube.com/watch?v=x1Klma5r9lQ

Svara
Amanda
3 september, 2017 at 10:33

Hej Anna och Emil!
Tack för en jättebra blogg (och pod). Skulle vara väldigt intressant att höra om hur ert träningsupplägg är under säsong. Om ni tex tävlar två helger i rad, hur tränar ni under den veckan? Har ni fler vilodagar än vanligt? Eller kör ni lättare pass?
Mvh
Amanda

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *