Close

6 maj, 2017

Årets första…

… läger är jag nu på i norska Meråker. Stället där vi satte ramarna för fjolårets spännande år, stället där vi drog igång fjolårets satsning mot att utveckla oss alla och tillsammans utvecklas mot våra egna och gemensamma år. Och det känns himla härligt att vara tillbaka här. I fjol lyste solen och vi sprang över fjället i shorts och hoppade över bäckarna och kanade ner över snön som låg kvar i skuggdalarna.

Bilder från fjolårets läger här i Meråker.

Den här gången är skidorna med. Vi är här tre veckor tidigare och rullskidbanan bredvid boendet har precis tinat fram. Uppe i Grova kör pistmaskinen upp spåret åt oss, 10 km enkel väg och i början av veckan lovas minusgrader vilket mest troligt lovar skarturer på snön som ligger kvar på fjället. Eftermiddagarna kommer spenderas på barmark, rullskidor och löpning och något styrkepass. Även ett pass med innebandy eller volleyboll utlovas, får väl se hur det slutar.

Det känns väldigt bra att börja om året här igen. Stället ger mig bra minnen och vibbar och drivet finns i gruppen, vi är tänker inte nöja oss med den utvecklingen vi fick till i fjol. Det finns massor kvar att utveckla och alla känns på, vi som ledare. Och det ger motivation! Sen har jag lärt mig (med åren) att inte stressa igång i maj. Jag tränar det som krävs, men jag kommer inte pusha redan nu. Jag ska jobba med detaljerna, kvaliteten och sakta men säkert vrida upp träningen. Mängden totalt sett över året kommer vara den samma som i fjol, men kvaliteten ska bli än bättre. Jag vet vad jag behöver jobba med och det sköna är att lagets fokus stämmer överens med mina egna, och det gör ju det hela mycket enklare!

I eftermiddag ska vi ut på rullskidbanan och köra årets första intervaller, i morse var vi uppe i Grova och åkte en klassisk tur. Vissa delar av rullskidbanan ligger isen kvar, så igår kväll var ledarna ut och hackade bort den.. Blir spännande att se hur det ser ut! 🙂

Ni som har hängt med i några år vet nog om att vi vanligtvis brukar åka till varmare ställen den här perioden, i alla fall till södra Sverige, men nu satsar vi på att få med oss den fina vårskidåkningen då fjällen bjuder på så mycket snö! Dessutom är det ett skonsamt sätt att lappa över mot barmarksträningen.

Inför OS 2010 var i Whistler och Mt Washington på våren innan och fick känna in banorna, åka skidor och vara i gruppen och lite den känslan får jag nu när vi åker skidor och snackar om framtida målsättningar. Sånt ger verkligen energi!

Killarna är i Vålådalen men på torsdag och fredag har vi två gemensamma dagar nere i Stockholm med landslagets sponsorer innan vi får två veckor hemma innan det är dags för årets andra läger i slutet av maj. Nu är vi igång på riktigt igen, och jäklar vad skoj det känns!

Nu ska jag ta och vila en stund till innan det är mellanmål, rörlighet och sedan intervaller på schemat. Wish me luck som man brukar säga! 🙂

So long,

Anna

3 Comments on “Årets första…

Erik Lindblom
6 maj, 2017 at 18:44

Tack för en trevlig uppdatering av läget!
Hoppas på en kommande spännande säsong till vintern 2017/2018…

Är alla tjejer på plats i Meråker? Ser lite bilder på Instagram, men det ser ut att fattas åkare?

Keep up the good work!

Svara
Lennart
6 maj, 2017 at 22:05

Ni är otroliga, men duktiga.
Jag blir avundsjuk, synd att man snart fyller 70.
Verkar som Du har sååå kul,
.

Svara
Alexandra
7 maj, 2017 at 14:01

Hej! Älskar er podd (och blogg)! Kan ni inte försöka göra något avsnitt om ”efter Lahti”, ”semestern”, ”nya mål” och jag skulle gärna vilja höra tips om återhämtning. Både veckoåterhämtning och efter pass och återhämtningsträning osv. Såg någon bild på Instagram där ni låg med benen mot väggen, vad har det för syfte? 😃
Kramar!!

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *