Close

3 maj, 2017

#frullelover

Det finns verkligen ingen måltid som jag längtar lika mycket till som frukost. Dels för att jag alltid, och alltid har haft, en stor aptit på morgonen. Och jag vet att de ska man verkligen inte ta för en självklarhet, himmel vad många det är som sliter på morgonen med att bara få i sig ett glas juice eller mjölk. Det problemet lider dock inte jag av. Och den andra anledningen till att jag verkligen verkligen älskar frukost är den enorma variationen som en frukost erbjuder. Du har ju allt från Continental (juice, marmelad, baguett eller croissant) till the american style (pannkakor, lönnsirap, bagels, nutella och på som höjd lite färsk frukt kanske) till den klassiskt svenska (fil/yoghurt & müsli, bröd med skinka och/eller ost) till skidåkarfrukosten (som vi ju har Gunde att tacka för – havregrynsgröten med diverse tillbehör) till brunchen (bacon, ägg, toast, bakade tomater, korvar – you name it) till dagens mer hippa frullar. Och det är väl lite där jag hamnar. Med hippa menar jag helt enkelt de som går att få tag i på allt fler fik i storstäder så som Los Angeles, New York, Stockholm m.fl. Frullar som attraherar alla smaklökar, har olika konsistenser men framför allt är en fröjd att äta och se på! Frullar som syns på sociala medier, bloggar, i livsstilsböcker, ja, lite över allt! 
Hemma blir det allt som oftast enklaste, snabbaste och bästa möjliga. Sällan har jag tid att lägga upp det för att det ska se fint ut, det smakar inte alltid som en dröm men det är funktionellt. Men på senare tid har jag insett att med lite förberedelse så kan man faktiskt få till en frukost som är en fröjd för både ögat, smaken och magen!


Och jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte blir inspirerad av ett par dagar i Stockholm med alla fantastiska fik och caféer, där den ena serverar den ena smakupplevelsen efter den andra. Det behövs inte så mycket, faktiskt mest kärlek, men en rolig krydda eller kombination gör ju inte saken sämre!

Igår kväll hade jag till exempel förberett en burk med traditionella havregryn med lika delar soyamjölk/cocosmjölk, kardemumma, kanel och lite salt tillsammans med en matsked chiafrön. Det fick vila i kylskåpet över natten och i morse serverade jag det med en banan, lite färska hallon, soyayogurt och en klick jordnötssmör innan jag strösslade på lite russin och mullbär. Hur gott som helst! Ansträngde mig lite för själva uppläggningen, och himmel vad mycket roligare det blir att äta då!

Den varianten kommer det definitivt att bli fler gånger i år, den så kallade overnight oat med blandade ingredienser! Vad är era frukostfavoriter? Är ni en frukostätare? Har jag fler #frullelover bland er mina följare?! 😍

So long,
Anna

Psst. Tips med våra bästa frukostställena kommer! 

5 Comments on “#frullelover

Matilda
3 maj, 2017 at 12:50

Jag är en frullelover men har oftast svårt att hitta på vad jag ska äta till frukost då kreativiteten är som lägst på morgonen hos mig❤️

Svara
Jessica
3 maj, 2017 at 17:20

Å jag älskar också frukost!!
Funderade faktiskt tidigare idag på att testa det här med overnight oats 🙂

Svara
Emma
3 maj, 2017 at 22:15

Från att under hela min uppväxt varit en sån som inte kunnat äta på morgonen till att nu drömma om frukosten.
Är dock inte alltid bra eftersom man ibland vaknar alldeles för tidigt och bara måste ha den där frukosten man drömt om…

Overnight oats är helt fantastiskt! Går att variera till oändlighet, favoriten toppingen just nu är vanilj yoghurt, granola, och kokosflingor. Bästa är ju att man håller sig mätt hyfsat länge också!

Svara
Malin
4 maj, 2017 at 10:31

Hemmafavoriten är grekisk yoghurt med färska bär och hackade nötter, te och ett ägg. Restaurangfavoriten är nog rostad bagel med färskost, rökt lax och spenat, färskpressad apelsinjuice och te!

Svara
Sanna
4 maj, 2017 at 13:15

Jag är en sån som har svårt att äta på morgonen – kan lätt klara mig på kaffe fram till eftermiddagen. MEN, vet ju att det inte är bra för mig – så har som mål att alltid äta något på morgonen. Kan vara bara en banan, ett glas smoothie eller en skorpa, bara jag får i mig något som liknar näring. 🙂 Märker också att det är lättare att få aptit efter jag gjort något, t ex gått en promenad eller så. Jag gillar dock frukostmat, precis som du beskriver i inlägget finns det ju så otroligt mycket att välja på. Så jag är nog också en frullelover, men med vissa villkor. 🙂

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *