Close

10 april, 2017

Aprilväder.

Igår var det en drömdag. Solen sken trots mörka moln som hotade i horisonten. Vi tog oss ut just innan lunch och på ett impulsinfall bestämde vi oss att ta oss upp på fjället. Solen värmde så vi fick ta av oss. Vek av från leden och följde istället ravinen upp på fjället. Snön bar precis och tack vare den lite lösa ytan med snö fick vi fäste på våra klassiska skidor. Väl uppe på fjället var det så magiskt, så vi kunde bara inte vända hem. Fjället liksom ropade ”stanna kvar!”. Så vi tog sikte på fjäll vi vanligtvis bara är runt när det är barmark eftersom det krävs skare för att ta sig dit.

Vi åkte på i sakta mak. Lät kropparna få återhämta sig efter gårdagens (lördagens) tävling. Pratade om allt mellan himmel och jord. Njöt!


På vägen ner mot STF bestämde vi (jag) att vi inte kunde låta bli att ta en topp.. 😊 Så vi tog sikte på Jakobshöjden just ovanför STF, innan vi tog sats utför. Snön bar hela vägen ner till björkskogen. Men där fick jag känna på att den inte bar och jag gjorde en schysst vurp i den blöta snön. Och blev dyngsur. Men det gjorde nada.

Efter en lunch på STF gled vi hem efter skidspåret, mätta och nöjda och något trötta.

Idag hade jag drömmar om en liknande tur. Men snön vräker ned, i morse spöregnade det. Så vi avvaktar. Lyxen man kan unna sig så här på våren. Ingen träningsplan, utan göra det man känner för. Kanske kommer solen fram senare. Vem vet? Det är ju riktigt aprilväder här i fjällen. Och på ett sätt är det så otoeligt skönt, för då kan man ALLTID hoppas på sol, hur kasst vädret än är för stunden.

So long,

Anna 

2 Comments on “Aprilväder.

GullBritt
10 april, 2017 at 19:24

Längtar upp där ni är, har varit där ett antal vintrar och somrar men nu är vi för gamla att köra i 80 mil vilket vi har i från Olofström i Blekinge.

Svara
Agnes
16 april, 2017 at 20:29

Hej! När kommer ni släppa ett nytt avsnitt på er podcast?

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *