Close

5 april, 2017

De magiska powernapsen!

Kanske inte riktigt ser så fashion ut när jag kör mina power naps och inte särskilt ofta direkt på golvet även om det händer emellanåt..

Det är väl ingen hemlighet att om man tränar så som vi gör, så krävs det att man vilar. Att det är under vilan man bygger upp sig och gör sig redo att klara av nästa pass. Det går nästan inte en dag utan att jag tar en vila mitt på dagen, utan dem funkat jag knappt…

Jag är en person som behöver vila, jag behöver mina 8-9h per natt och jag behöver vila mitt på dagen för att orka med och för att hålla mitt humör hela dagen. Ofta känner jag hur humöret dalar så där efter lunchen och det känns som minsta lilla motstånd är som världens största problem som är totalt omöjligt att lösa. Och sen tar jag min powernap och ingenting är längre en omöjlighet. Ja, kanske direkt när man vaknar då när man är så där hungrig man bara kan bli mitt på dagen mellan lunch och middag och mellan passen. Men efter lite vila och mat och en kaffe är jag tillbaka i matchen igen. Redo att göra det jag innan vilan kände som en omöjlighet…

Men vad är då en powernap?

För mig handlar det att koppla bort omvärlden totalt under en bestämt tid. Jag ställer klockan och pluggar in hörlurarna på någon avkopplande musik, sätter mobilen på flygplansläge och låter ingenting störa. Men man får inte vila för länge, max 30 min. Sover/vilar man längre blir det svårt att somna på kvällen och har man kort om tid räcker 10 min. Det viktiga är att tillåta sig själv komma ned i varv och bara vara för en stund. Att inte vara tillgänglig!

 Så våga ta powernaps då och då så ska ni se hur mycket mer ni orkar! Och hur mycket trevligare ni faktiskt blir.. 😊

So long,

Anna

3 Comments on “De magiska powernapsen!

Elvira
5 april, 2017 at 22:58

Hej! Tack för att du alltid sprider sån tränings- och livsglädje! Du skriver så fantastiskt inspirerande och klokt, jag blir alltid lika glad när det finns ett nytt inlägg att läsa! Det har varit roligt att följa dej i vinter, denna säsongen har du verkligen förtjänat, jag tror det blir ännu bättre nästa år! Längtar redan! Kör hårt och lycka till!

Svara
Joihn
8 april, 2017 at 00:30

Har jeg sagt du er vakker? Ja det tror jeg 🙂

For en nydelig vårkjole Anna!

Og hva du nevner med powernaps er så viktig i alle livets trinn. Bare totalt være alene for en liten liten stund. Jeg synes det er flott at du deler denne teknikken som gir ren energi tilbake.

Svara
Mari
26 april, 2017 at 15:26

Ja! De där stunderna av avkoppling. Magiska är dom =)

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *