Close

31 mars, 2017

Den vackraste årstiden av dem alla.

Gårdagskvällen bjöd på en riktig stadsprint med allt vad det innebär – feststämning, sol, snabb bana, tuffa fighter å en skön atmosfär till dofterna av souvas. Yes, är man i Lappland så är man!

Att staka 900m på en platt bana har nog aldrig hört till mina paradgrenar men alltid kan man lära sig något nytt. Och efter en vinter med väldigt lite fokus på just stakning (sommartid stakar jag ju var och varannat pass..) så fick jag kämpa för att få fart på armarna, att hitta tajmingen. För även om vi stakar på ”vanliga” lopp, är det bara korta sekvenser. Nu var det ett helt lopp, om än kort! 

Och prologen tog mig 1.59min. Benen darrade, för hur jag än går så är det benen jag blir stum i när jag stakar! Jennie visade redan där och då att hon skulle bli något att räkna med. Med ett driv i åkningen som imponerade försökte jag ”härma” henne i kvarten och det gick fint. Men i semin var jag allt för långsam i starten att det nästan sket sig, men på det långs upploppet fick jag upp fart på grejerna och hittade träffen. 

I finalen visste jag att starten skulle kunna ställa till det för mig. Jag vet inte riktigt vad det är, men jag är liksom ingen golf R som gör 0-100 km/H på 3.9s… Nej, sakta men säkert får jag upp farten, men då ser jag redan ryggarna på de framför mig. Och samma sak var det nu! Men återigen fick jag upp farten och efter att ha varit sexa och sist i finalen, tog jag en efter en och till slut var det bara Jennie som korsade mållinjen före mig. Det måste jag var över förväntan! Dock vet jag vad jag ska lägga extra krut på till sommaren… 0-100…

Ett roligt arrangemang och en glad publik som verkligen levde sig in och fick mig att känna mig så välkommen! Helt fantastiskt! Jag trivs så otroligt bra här i norr under våren. Nästa så att jag börjar spana efter en lite koja som skulle kunna husera mig under april… Eller ta med husvagnen upp nästa gång och bara stanna här. (Ska bara övertala herr Jönsson..)


… för säga vad man vill – fjällen i april är det vackraste som finns. Så är det bara. Den vackraste årstiden av dem alla! Och jag inser, vilken tur jag har som får ha det här som ”jobb”. För i morse åkte jag ut efter Dundretspåret, och jag bara njöt. Och jag inser – detta är mitt jobb! Nog för att det är slitsamma timmar också emellanåt. Speciellt där i oktober och november, men i april, då får man betalt för allt. Kroppen är stark, solen lyser och de viktiga loppen är gjorda, vi behöver inte prestera på topp hela tiden utan vi kan faktiskt njuta. Och det gör jag! Laddar upp med solenergi som jag skrev här i januari.

Och det gör jag, och det kan jag behöva inför morgondagens utmaning runt Dundret – NSD Classic 47 km (den andra etappen här i VW Tour). 

Nu ska här laddas. Kolhydrater. Juice å torkad frukt. Tog precis en kladdkaka å en dubbel espresso. Så jag är redo för att köra lite styrka om en stund för att verkligen vara på tå inför i morgon. Ikväll ska jag inte göra många knop, en kväll i sängen framför tvn känns som en bra uppladdning måste jag säga. Ute lyser solen, ansiktet hettar lite och vägarna blir våta av den varma solen. I morgon ryktas det om moln, hade önskat sol men ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att jag ens kommer reflektera över vädret när starten väl gått… 

So long,

Anna

2 Comments on “Den vackraste årstiden av dem alla.

John
31 mars, 2017 at 20:46

Og hjemme sitter Herr Jönsson og tenker… ” har ar det nog best att lyssna” Haha jeg bare skojar 😀 Jeg tror nok han også vil hygge seg på tur i nord i vakker natur med husvagnen og selvsagt deg 🙂

Du får kose deg med film i kveld og ha en fortsatt fin minitour der høyt oppe i solfylte nord. Her nede i sør, hvertfall i Norge så er det kun regn. Får håpe det blir mer sol til påske.

Synd det ikke sendes fra Gällivare på tv eller web, men alt kan man jo heller ikke forvente å få se. Vi får følge med på oppdateringer her i steden på din herlige blogg og det er en nesten like god erstatning med masse fantastiske bilder du deler.

God helg til dere begge!

Svara
olle
1 april, 2017 at 13:13

ja nå kan jag träna upp det med dig med det , tar 200 .. stanna i gve fint gym. å simma hade inte hell en fin ny leksak åxå . dundret ska vara nerförs tills det stänger varje dag . valet är dit.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *