Close

30 mars, 2017

På eget äventyr.

När klockan ringde i morse skyndade jag mig att försöka tystna ner den, det kändes som om den fullkomligt skrek ut att det var dags att vakna. Grejen var den att det var tidigt, kl halv sex, och Emil hade absolut ingen anledning att vakna så han kunde gott få sova vidare några timmar.

För även om tanken var att vi tillsammans skulle åka norrut (igen) så gör hans fadäs i Kanada att han fortfarande inte kan åka skidor. Så nu sitter jag här på Arlanda själv. Har precis druckit upp min cappuccino och lyssnar på alla ljud runt omkring mig. Jag är på ett eget äventyr!

Redan ikväll är det dags att dra på nummerlappen igen, för jag ska ju upp till Gällivare för att tävla! Ikväll är det en stadsprint i centrala Gällivare, på lördag går det klassiska loppet Dundret Runt (tror dock det numera heter NSD Classic) och på söndag avslutas det hela med Dundret upp, dvs start på Hellner-stadion och målgång på toppen av slalombacken. En liten minitour med andra ord…! Det ska bli spännande att se hur mycket ork (mest mentalt) som finns kvar att köra med, men oavsett ska det bli kul att åka upp! Gällivare på vårvintern är otroligt vackert. Ljuset. Snön. Skaren.

Vet inte om ni minns, men vi var ju där uppe i en vecka i fjol, och då snurrade jag ett par varv runt just Dundret och tänkte att jag gärna skulle vilja åka just det loppet någon gång. Och nu får jag det! Himla skoj! Så mycket mer än att tävla lär jag väl inte hinna med, brukar inte det när man ska tävla men någon fika måste jag hinna få in och lika så träffa lite vänner. En kombination av dessa brukar vara bra då… 😊


Veckan hemma har gått fort, men så skönt det är att få några dagar hemma. Sova i sin egen säng, träffa vänner och slöa i soffan. Matlagningsinspirationen har inte varit på topp, ett tomt kylskåp och trötta huvuden/kroppar är inte en bra kombination… Pasta och tonfisk, pasta och köttfärssås är det som har varit alternativen. Inte jättespännande. Jag börjar bli väldigt sugen på att prova en sån där färdig matkasse, något tips nån? Och den ska innehålla protein, fett OCH kolhydrater. För hur man än ser på saken så finns det inget annat drivmedel till högintensiv träning än kolhydrater, och det är just sådan träning vi bedriver. Så vad ni än gör om ni tränar emellanåt, ta inte bort kolhydraterna, för ni behöver dem! Ni behöver fett, protein och kolhydrater. Och försöker man bli starkare i uthållighetsidrott, snabbare och explosivare så blir man det motsats av ett för lågt kolhydratintag. Jag talar av både egen erfarenhet och kunskap.


Nu står det boarding, jag ska springa. Mot Kiruna och vidare mot Gällivare. Och nya chanser att utmana kropp å knop! Äventyr helt enkelt.

So long,

Anna 

11 Comments on “På eget äventyr.

Jörgen L
30 mars, 2017 at 08:58

Jag beundrar din tävlingsiver och ditt driv! Härligt med nyfikenhet även en bit in i karriären. Keep it up.

Svara
Katarina Arbin
30 mars, 2017 at 09:05

Hej Anna,

Det är så himla kul att följa er. Ni inspirerar verkligen ❤️
Kommer bli väldigt tomt nu när skidsäsongen är över för denna gång. Lite abstinens 😂
Vad de gäller matkasse så kan jag tipsa om Mathem. Vi är riktigt nöjda.
Lycka till i helgen 🙏🏻
Katarina

Svara
Eva Larsson hieta
30 mars, 2017 at 11:23

Lycka till i Gällivare!

Svara
Ulrika
30 mars, 2017 at 11:35

Lycka till!! Hoppas du kommer till Fjälltopploppet i år👍🏻😊

Svara
Meta Persdotter
30 mars, 2017 at 13:11

Lycka till på ”touren”.

Svara
Susanne Holmberg
30 mars, 2017 at 18:04

Stort Lycka Till! Dundra på runt Dundret, vet ja!
Lina Matkasse är mitt tips, vet dock inte om den finns p era breddgrader…

Svara
Anna
30 mars, 2017 at 20:58

… och jag är inte lite ”star-strucked” som också ska köra NSD Classic OCH rejält frånåkt förstås 🙂

Svara
John
31 mars, 2017 at 13:34

Så fint bilde og kule briller! Og alltid det vakre smilet på plass 🙂 Du skriver så innlevende og følsomt at man nesten skulle tro man satt ved siden av deg hehe. Alltid et fint øyeblikk å kose seg med dine innlegg Anna.

Det du nevner om karbohydrater og trening er så utrolig viktig, og som mange glemmer altfor ofte. Jeg selv gikk i den fella en gang og forstod ikke hvorfor jeg ikke hadde fremgang med treningen. Helt til en dag hvor en personlig trener spurte meg hva kostholdet mitt bestod av før og etter trening. Jeg fikk beskjed om at det ikke var noe konstig jeg følte meg slapp, umotivert og trøtt. Jeg spiste altfor lite karbohydrater før trening (og også rett etter trening mtp rask restitusjon) og altfor lite proteiner og fett som kroppen min trengte for oppbyggingsfasen.

Jeg la om kostholdet mitt helt, og det var helt utrolig herlig å oppleve hvor godt kroppen min reagerte positivt på det. Treningsviljen, gløden og gleden var tilbake for fullt, så dette du nevner her Anna er så ekstremt viktig og kjermpefint at du tar opp og snakker om. Og selv om man skal trene for å gå ned i vekt så er det veldig viktig å gjøre jobben riktig på kjøkkenet også. Og sluntrer man unna karbohydratene før trening, så forvinner motivasjonen til en som kanskje aldri har trent så mye før etter mulig kun noen få dager.

Du får nyte Gällivare og herlig natur, mens Emil fortsetter med prosjektene i garasjen…? Eller er det playstation det går i nå? 😀

Lykke til og håper du er først på fjelltoppen!

Svara
Kristin eidhagen
1 april, 2017 at 08:33

Jag har provat många olika kassar, men den som slår högst är Middagsfrid med 25% ekologiskt och bra sammansatta måltider. Den kanske är lite dyrare, men den ger också mest inspiration till nya rätter. Prova!
Hälsningar Kristin

Svara
Nina
1 april, 2017 at 23:04

Hejhopp!
Vill bara tipsa om årstidernas middagskassar, där det går att välja vego eller vanligt och allt är ekologiskt. Är kreativa och lite moderna maträtter men utan att ta alldeles för lång tid ☺️

Svara
Victoria
2 april, 2017 at 22:35

Bra skrivet om maten (o allt annat) och ett Stort Grattis till fantastiska prestationer i båda loppen! Angående matkassar så har jag själv testat Lina’s Kassar, både vanlig och inspiration. Har även hört av vänner och kollegor att city gross ska vara väldigt bra. (Ser gott it med)…

Njut nu av en fantastisk eftersäsong! Bästa Hälsningar Victoria

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *