Close

10 februari, 2017

Tillbaka i Seiser Alm.

Fjärde dagen här i Seiser Alm. Här där jag varit före alla mästerskap sedan 2009 (bortsett från Vancouver OS då vi var i Kanada). Det sägs att solen lyser över 300 dagar per år här och att snömängden bland den bästa. Jag har dock varit med om tio dagar utan en uns sol, knapp snömängd (som denna gång även om vi har haft sån tur då det kom en dump med snö dagarna innan vi kom så de gör ett mastodont jobb med att öppna alla spår) och snövallar som når över mitt huvud. Och flera dagar i sträck där man inte ser något annat än en klarblå himmel och en gassande sol!

Två roomisar som är nöjda efter ett bra pass! 🙂 Trots det total gråa (vita) vädret…

Seiser Alm i sitt bästa! 

Denna gång har vi haft lite av varje. Sol och moln och snö, men oavsett väder så åker jag och njuter av varje stavtag här. Det är något med miljön som gör att jag blir lycklig. Kanske är det förväntan som ligger i luften, kanske är det maten (italiensk mat, wooohooo liksom!!) eller så är det bara den allmänna atmosfären. Oavsett så trivs jag som fisken i vattnet!

Just nu ligger jag och min roomie Ida och tittar på damernas kombination och snart är det dags för damernas sprint från Hochfilsen. Vi körde båda intervaller i morse, första intervallpasset på höjd kan ju vara lite hur som helst och man flåsar mer än vad pulsen visar, men vi fick båda till ett skönt pass så nu är vi så där lagom mosiga. Trötta men lite för adrenalin-stinna för att somna, så att slötitta på alla olika sportevent på tyska Eurosport är en perfekt mellanpassen-aktivitet. Vid tre är det dags för mellanmål och sen ett lättare återhämtningspass i EM. 

Utanför fönstret är det HELT vitt. Molnen är låga och det flyger snö i luften, men det är ok för hittills har vädret varit bättre än utlovat. Så vi ligger nog kvar i sängen här i godan ro och vilar upp våra kroppar inför em-passet. Just den här tiden på dagen är den bästa, man har inga måsten förutom att vila upp kroppen och cappuccino är inom räckhåll (mellanmålet) och EM-passet är ju oftast lite lättare efter en tuffare morgon. Jag lyssnar på musik och bara är. Laddar upp. Det gillar jag.

Ha en skön fredag så hörs vi snart igen och vill ni lyssna på mer av oss så kommer ett nytt avsnitt av podden ut idag (uppdatering – poden verkar komma först måndag om ni letar efter dagens avsnitt…). Ni hittar den på ITunes eller Podcaster under Anna&Emil Podcast där vi pratar formtopp, VM-uttagningar, varför Emil är i Vålådalen och inte här och så klart massa annat!

So long,

Anna 

2 Comments on “Tillbaka i Seiser Alm.

Katarina Arbin
10 februari, 2017 at 14:23

Hej Anna,
Det låter helt underbart 🎿☀️🍝☕️ Kan de bli bättre?!?😊
Önskar dej all lycka till med dina VM förberedelse. Ser verkligen fram emot att se dig på VM.
All lycka till 💕💪🏻👋🏻
Katarina

Svara
Leonie
10 februari, 2017 at 17:53

Det ser ju helt underbart ut! Kört hårt på VM! 🙂

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *