Close

6 februari, 2017

Äventyret kan börja!

Planet lämnade precis marken i Sverige och lyfter nosen mot München. Där väntar hyrbilar och senare ikväll kommer vi fram till ett av mina favoritställen, italienska Seiser Alm. Ända sedan mitt första mästerskap 2009 (Liberec) har jag varit där och laddat. Fyllt på med solenergi, italiensk mat och lagom mycket träning. Inte för lite men absolut inte för mycket. Som vanligt en balansgång på en knivsegg.


Fjärilarna i magen bubblar upp emellanåt och jag inser att ja, jag är faktiskt pirrigt nervös. Jag var stingslig i morse. Högg som en kobra på Emil. Tyckte han sa helt fel saker, att han inte lyssnade på mig, inte brydde sig om mig. Ja, ungefär som en trotsig tre-åring som egentligen vill krypa upp i knät och bara bli ompysslad men istället beter sig precis tvärtemot. Exakt så.

Emil är kvar hemma. Eller hemma är väl en sanning med modifikation. Han är i Sverige. Drar till vårt eget lilla paradis och kör sitt race. Precis som han brukar inför mästerskap. Och så ska det vara. Vi ska göra det vi tror på. Även om jag villigt ska erkänna att jag redan nu saknar honom och kommer sakna honom varje dag i Seiser Alm, att inte få dela upplevelsen med honom utan istället få ringa hem och berätta. Men vi är vana. Och är ju faktiskt rätt bortskämda med att alltsom oftast faktiskt ha varandra vid vår sida. Delar ju en vardag alltid och får ju mycket mer tid med varandra än de flesta. Det är en lyx som vi är väl medvetna om! Ändå vill ju alltid mycket ha mer, eller vad är det man brukar säga?

Jag ser löjligt mycket fram emot de här dagarna i Seiser. Precis som i övriga Italien lyser snön med sin frånvaro så det blir till att snurra på en konstsnö-slinga och det var snack om att det eventuellt skulle vara bättre att vara i den svenska fjällvärlden där snön finns. Men för mig handlar det om så mycket mer än var snön är. Det atmosfären. Stämningen. Solen. Saker man inte helt kan sätta ord på men som betyder så mycket för mig. Lite är det faktiskt att inte vara i Sverige. Hur konstigt det än kan låta. Det jag menar är att man blir lite mer bortkopplad från omvärlden i en alpby med svajigt (nästintill obefintligt) nät och jag har så mycket lättare att gå in i min bubbla. Den bubblan jag nu går in i och kommer vara kvar i så länge det krävs!

Återigen tack för alla peppande ord angående VM-uttagningen och SM, vi blir så innerligt glada! Fortsätt peppa oss! 😍

So long,

Anna 

7 Comments on “Äventyret kan börja!

pilla
6 februari, 2017 at 18:42

Så härligt att följa uppladdningen inför VM. Själv jagar jag snö i Stockholm för att samla mil inför Vasan.

Svara
Klein Larsson
6 februari, 2017 at 19:08

Underbart att ni kom med båda två. Synd bara att inte Emil får åka sprintern. Men bara att bita ihop och satsa mot OS. Ni är inte bara två fantastiska skidåkare, ni är även två underbara människor och man blir alltid lika glad att se och höra er. Önskar er båda det bästa och lycka till på VM.

Svara
Vasaloppsbettan
6 februari, 2017 at 20:26

Kommer från Seiser Alm i fredags och är nu i Oberammergau ! Ingen snö i Seiser Alm och disigt väder men det kanske blir bättre för er 👏det var bättre i Val de Fiemme ! Sol 🌞
Lycka till med uppladdning och gör en bra WM -satsning ! So. Umeåbo borde vi haft Sömskar på plats !

Svara
Erica Westlinder
6 februari, 2017 at 20:43

Som alltid så jättekul att läsa och följa med på er livsresa med allt som hör till. Ladda och ha kul och må gott i härlig miljö om än på olika ställen. Här hemma kommer vi att följa er, heja, heja och heja och hålla tummar och vara med er hela tiden. Kraaaamar Erica, Roffe, Simon och Sebastian.

Svara
Lars Fridlund
6 februari, 2017 at 23:33

Alltid kul att läsa dina skildringar av skidåkarlivet. Håller tummarna för en riktigt lyckad uppladdning inför VM.

Svara
Lena
7 februari, 2017 at 05:10

Lycka till med uppladdningen och i VM! Ska sitta klistrad vid teven och heja!

Svara
Lars-Olof Åtting
7 februari, 2017 at 16:50

Gratulerar till uttagningen. Vi kommer med spänning följa Er och hela skidlandslaget under VM. Lykta till.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *