Close

3 februari, 2017

SM & hemma-pizza.

I natt låg jag och snurrade mycket längre än vanligt. Tog tid innan jag kom ned i varv och kunde somna in. Adrenalinet och mjölksyran som jag hade byggt upp från tre på eftermiddagen fram tills finalen vid halv åtta gjorde sig påmind. Och det är så svårt att få ned stressen i kroppen. Det är ju inte en psykisk stress, sådan som försvinner av en bra bok eller musik eller film, utan hela kroppen är liksom uppe i varv. Speedad värre.

Och ändå vaknade jag efter bara 7.5h sömn, vanligtvis snittar jag kring 9h per natt. Kändes som om magen gick inåt men kroppen var ändå förvånansvärt pigg! Så efter en stadig frulle så drog jag på mig löparskorna, tog Emil i handen och stack ut på en skön löprunda. Lite för att springa ur tävlingen och förbereda kroppen inför 3-4h bilresa hem. Mötte upp en vän som jag inte sett sedan i somras så tiden flög iväg och kroppen var faktiskt pigg. Ibland när man vaknar pigg på morgonen, så kommer smällen när man väl börjar träna, men inte idag. Jag tror att jag väckte igång kroppen med de två senaste racen!
Nu sitter vi i bilen på väg hem mot huset i Frösön. Ser framemot en kväll i soffan med en pizza (alltså inte vilken pizza som helst utan pizza från Vezzo (ej SPONS!), min favorit Bianca med svartkål, balsamvinäger, lufttorkad skinka (m.m.) och Emils absoluta favorit Spinachi con Chevre m chevreost, fikon, rödbetor) och en bra film eller någon serie. Tända ljus och bara vara. Lite tid hemma liksom. Det längtar jag väldigt mycket efter.

Ändå har vi ju fått lite ”hemma-tid” nu under SM då vi fick hyra ett så himla fint hus i centrala Söderhamn där vi bodde med familjen och teamet. Vi åt alla måltider ihop, pratade och tittade på tv och firade. Bara det att få hemmalagad mat (tack svärmor!) och få pyssla lite i ett kök. Med så många nätter på hotell som vi har, är det så himla härligt att få lite tid med familjen även när man är ute och reser. Jag känner hur jag går ner i varv direkt. Lugnet kommer. 

SM då. För det första – jag är FRISK! Med stora bokstäver. Verkligen. Och efter det är det bara att bygga vidare. Jag fick ett så himla bra fartpass igår på sprinten, fick pressa mig och känna på mjölksyra och pressa mig. Totalt otaktiskt upplagt, men perfekt upplagt för att få ett riktigt bra pass och genomkörare. Och det var det jag behövde. Och 10km K var också en bra genomkörare, alltså inget träningspass kan någonsin mäta sig mot en riktig tävling. I träning och förberedelse alltså. Så jag fick ut precis det jag ville ha av SM. Efter de nya förutsättningarna vill säga, efter luftvägsinfektionen för 2 veckor sedan. 

Men det jag framför allt tar med mig av detta SM är så klart EMILS GULD! Så mäktigt att vara där. Vara en del av den teaminsatsen som Anna&Emil Sportklubb stod för. Jag är så STOLT! 😍

Nu ska vi fortsätta resan norrut, hemåt. Lyssnar på pod och slötittar på Instagram och Pinterest. Tittar på alla fina hus vi passerar. 

Hoppas ni får en fin helg!

So long,

Anna 

9 Comments on “SM & hemma-pizza.

Johan
3 februari, 2017 at 13:41

Blev faktisk sugen på pizza , lät onekligen läckert. Ett glas rött tiĺl dem kan ju vara något . Färsk skuren frukt med råkräm ger en fin avslutning . Kör försiktigt , betrakta alla andra trafikanter som varandes tossiga.

Svara
Britt-Louise Borgström
3 februari, 2017 at 14:18

Kul att er klubb fick ett guld. Heder !
Roligt att följa er och se er entusiasm, sport skall ju vara positivt.
Lycka till framåt.

Svara
Fredrik
3 februari, 2017 at 14:50

Grattis till fina SM resultat och guld! Lycka till nu med uppladdningen mot VM.

Har ett litet önskemål om bra Löpning och mtb leder runt Östersund, jag och frun for förbi Östersund för 2 år sedan, och jag vill återkomma.

Svara
Lisbeth Andersson
3 februari, 2017 at 15:13

Skönt för er att få komma hem och bara vara..

Svara
Maria Löfström
3 februari, 2017 at 15:14

Meeeen är ni inte med på flera tävlingar? 😔

Svara
Marina Solem
3 februari, 2017 at 17:52

Det var så härligt att se er kämpaglöd. Ni sprider glädje till alla!
Tack!

Svara
Leif dahl
3 februari, 2017 at 17:53

Grattis till er o speciellt till Emils Guld,,, vilken åkning o energi du hade..de va fart på dig hela tiden. Grattis!
Snart din tur Anna att ta en medalj….

Svara
Göran
3 februari, 2017 at 19:38

Stolt tycker jag du absolut du ska vara!

Svara
Gunilla Fredriksson
4 februari, 2017 at 15:15

Tack så mkt för en så fin skidhelg och all spänning ni ger oss!

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *