Close

25 januari, 2017

Tar sats.

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Ibland räcker det att ta ett steg tillbaka, men ibland krävs mer. Ibland går det uppåt direkt och man är snabbt tillbaka på banan, ibland får man ännu en smäll och får stanna upp. Och sen kör man på igen.

Vissa gånger går allt på räls, oftast inte. Men i grunden följer jag ju en plan som jag tror på, som ger mig trygghet och har tilltro till.

Under hela året tränar jag efter mål. Mina mål. Inte mål som media sätter upp eller alla skidfans runt omkring i Sverige. Utan helt mina egna mål. Dessa tränar jag för. Året om. Varje dag, dygnet runt. Och med träning handlar det inte bara om den fysiska. Lika mycket handlar det om det mentala. Förberedelser i tanken. Visioner. Målbilder.

Och detta är vad jag gör. Varje dag. Året om. År på år.

Utifrån det agerar jag. Tävlar om det passar. Vilar om det passar bättre. Jag vill inget hellre än att tävla. Tro mig. Men jag vet, av års erfarenheter, att tävla utan att vara nog förberedd, att tävla bara för att tävla, det fungerar inte. Det finns inget som sänker mig så mycket som att försöka prestera när jag inte är förberedd för det. För då har jag redan på förhand sänkt mig själv, oavsett vad resultatet blir.

Den här säsongen stora mål är VM. Och därför har jag fått lov att göra redigeringar i planen för att vara på topp när jag vill vara på topp. Min kropp krävde ett rejält handbromstag. Och sen sakta men säkert börja gasa upp, från ettan till tvåan och sen kanske direkt till fyran för att sedan lägga i sexan och fortsätta crusia fram liksom!


Så ni ser mig inte i nummerlapp i helgen i Falun, men I’ll be back snabbare än kvickt. Jag tar helt enkelt sats!  

So long,

Anna 

5 Comments on “Tar sats.

pilla
25 januari, 2017 at 18:14

Låter som en bra plan! Hejar såklart på dig när det är dags!

Svara
Johan
25 januari, 2017 at 18:31

Heja Anna hoppas du snart är bra igång igen, så vi får se dig i skidspåren du har varit saknad! Men rätt att lyssna på kroppen vad de ger för signaler du är erfaren o klok nu .)

Svara
Sigge i Linköping
25 januari, 2017 at 21:27

Vore verkligen roligt att se dig i VM. Du verkar vara en härlig glädjespridare och det är alltid kul att se intervjuer med dig. Ja, kul att se dig i skidspåret också såklart!

Svara
Per
26 januari, 2017 at 18:10

Hur kan du förutsätta att du har en plats i VM-laget? Är inte det baserat på prestation?

Svara
Anna Haag
29 januari, 2017 at 08:27

Hej Per! För att jag ska prestera på topp på VM, som du ju vet är mitt mål, så måste jag lägga upp en plan för det. Så när jag säger/skriver så, är det mer ett tankesätt eller arbetssätt om du vill kalla det så än något annat! Helt enkelt en modell jag jobbar utifrån utan tanke på vare sig uttagning (som förbundet styr över, ej jag), prestation eller resultat. Hänger du mer? 😊 Ha en fin söndag, anna

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *