Close

2 januari, 2017

En pigg kropp igen!

En frånvaro som blev längre än jag tänkt mitt i brinnande säsong var väl kanske inte det bästa, men så blir det ibland helt uppenbarligen! 🙂

För det första –

G O T T  N Y T T  Å R  2 0 1 7 !!

För det andra – det där varför jag missade touren i år…

Efter att vi kom hem från La Clusaz tog jag först välbehövlig vila, men när jag skulle börja träna igen var jag seg. Men inga sjukdomssymptom så jag tränade lite lätt, men lagom till julhelgen blev jag tillslut lite hängig och nös som bara den. Dock gick det över fortare än kvickast och jag började träna redan på annandag jul, kroppen var pigg och jag lika så. Men så fick jag känningar (riktigt skidåkarord det där, man känner något diffust men vet inte vad det är..) i halsen och jag insåg att det var lika bra att hoppa touren, allt för att inte riskera något långvarigt eller en rejäl smäll efter touren.

Även denna gång gick det över fort så lagom till att vi börjar ett nytt år, så är jag tillbaka i vardagen och träningen.

En förkylning kommer ju sällan lägligt, och speciellt inte för oss skidåkare, men ofta kommer mina förkylningar när min kropp anser att jag behöver bromsa lite. Så istället för att köra järnet på Touren så fick jag lite tid hemma med familjen och bra träning, precis som jag hade planerat från första början. Innan det blev snack om Touren. Så ja, det mesta motgång för något gott med sig, så är det bara.

Så min frånvaro här får vi helt enkelt se som ett tecken på att jag börjar lyssna bättre på min kropp, jag vågar dra i en handbroms emellanåt och faktiskt – hur kul är det att skriva och berätta om förkylningar hit och dit?! Näe, vi struntar i det och siktar framåt.

Back on track är vi faktiskt nu, och då pratar jag för oss båda. Herr Jönsson ligger i soffa bredvid mig i stugan i fjällen. Kopplar av lite mellan passen, ska snart köra igång en serie på datorn innan det blir mellanmål och dagens andra pass. Och idag behöver vi ju inte ens anpassa träningen efter Vinterstudion, det är ju en lyx bara det..! 😉

2017 har börjat bra och så håller vi tummar och tår att det får fortsätta vara, eller hur?

So long,

Anna

 

7 Comments on “En pigg kropp igen!

Barbro
2 januari, 2017 at 15:50

Anna!
Så trevligt att läsa det du skriver! Jag hoppas nu att ni båda får vara friska!
Ha det bra
Hälsningar
Barbro, Nyköping

Svara
Elisabeth Olofsson Öberg
2 januari, 2017 at 15:54

Anna!
Lycka till med resten av säsongen!!
VM inte minst!! 👍❤️

Svara
Eva
2 januari, 2017 at 15:55

Klokt att lyssna på kroppen, du har bara en. Det blir åka av senare 🙂
Rekommenderar Jordskott på SVT Play – sjukt spännande! Ha det gott!

Svara
Hasse Hörnberg Härnösand
2 januari, 2017 at 17:19

Gott nytt år Anna och Emil.
Längtar efter att få se er båda två i rutan.

Svara
Gun Mezarlis
3 januari, 2017 at 02:01

Gott Nytt År till er båda Lycka till i Världscupen och i VM❤❤

Svara
Helena Lindhe
3 januari, 2017 at 04:50

Gott nytt år
Lycka till, toppen att ni lyssnar på kroppen o gör som ni orkar o kan! Kroppen o hjärtat ska hänga med länge så nig sp viktigt👏🏼👏🏼👏🏼💖🌟

Svara
Gunilla Fredriksson
3 januari, 2017 at 07:27

Gott Nytt År! Så roligt att ni båda är klara för start igen. Är så roligt att se era glada miner i rutan snart igen, och tack för all spänning och underhållning ni ger oss.
Stort lycka till!👍

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *