Close

22 december, 2016

Från moll till dur.

Vissa dagar när man vaknar så kan det ju kännas lite allmänt kass. I morse var en sådan dag. Jag kände mig sliten och trött och lite seg. Kände att en vilodag egentligen skulle sitta fint. Det blåste nästintill storm ute och det var kring nollan. Men. Sen någon vecka tillbaka hade vi haft en plan att dra till Åre för att träffa Maria PH och Hans Olsson för en dag på fjället. Och bilen var packad. Muffinsen bakad och kläderna var framplockade nere i hallen. Så att stanna i sängen kändes inte som ett alternativ. 

Fick sms från Hans som sa att väderutsikterna för dagen inte såg lovande ut. Även i Åre blåste det rejält och den senaste tidens blidväder hade tagit hårt på snön, så alternativen var begränsade.

Men skam den som ger sig! Vi möttes uppvid kabinstation och tog en gemensam bil till Ullådalen. Parkeringen gapade tom och snön i backen var knapp. Det var lite halvkallt och hurvigt, men vi packade ner matsäcken och satte på oss pjäxor, drog hudarna på skidorna och började gå. Efter fem minuter kom den första kommentaren – ”alltså det här är ju helt jäkla underbart!” Och det var definitivt inte den sista. En dag som började i moll övergick till vackraste tänkbara dur och vi är tacksamma att ha det så nära och få uppleva detta fantastiska som fjällvärlden bjuder på! Det här blir det repris på, var så säker.

Nu – hemåt mot Frösön, en eftermiddagstupplur och lite julpyssel hemmavid.

So long,

Anna 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *