Close

17 december, 2016

Åtta, Vive La France & redo för jullov!

I mitten av veckan var jag trött, riktigt seg och loj och åt som en häst för att orka med träningen jag planerat. Sen tog vi en lunch på Klatsch (se förrförra inlägget) och vi landade lite, pratade och mådde gott. Reste till Vive la France och tog en kvällsjogg när vi kom fram. Och helt plötsligt kändes det som om mina krafter kommit tillbaka. Lite ombyte i miljö, en paus från allt i en bil en halv dag och jag kände mig redo för race!

Och sedan dess har jag inte reflekterat så mycket över hur kroppen känts, om den varit pigg eller trött eller alert eller slut. Utan bara följt min plan och gjorde samma förberedelser inför racet som jag brukar, både igår och just före start.

Jag var siste kvinna ute på banan och tog av mig skidorna och gick mot start samtidigt som patrullen av föråkare åkte iväg. Precis enligt plan. Jag vill värma upp in i det sista så jag verkligen är på tå när starten går. Bytte snabbt om och marscherade sedan in till starten med resten av startfältet. Var nervös och tankarna kretsade kring ”idag kommer det bli slitsamt!” men jag var ändå peppad och redo att vara på tå när starten väl skulle gå.

Startskottet gick och jag hade fritt spår att få en bra start men mina starter har lite mer att önska så jag fick istället snabbt finna min plats i fältet kring 10-15 plats. Där låg jag bra. Tempot var bra och det gick så pass fort att folk inte vare sig hade tid eller ork att börja strula mer än vad som absolut var nödvändigt.

Ganska snabbt såg jag att norskorna var på hugget och de fick en lucka. Jag började sakta avancera upp genom fältet, i klungan bakom när jag såg hur Stina bestämde sig för att ansluta till norskorna. Otroligt imponerande och ett bevis på hur klok skidåkerska hon är! Jag låg kvar i klungan bakom, ca 10-15s efter. Ibland i tät, ibland 2-3 i klungan. Tanken slog mig att jag gärna hade velat ansluta till klungan framför men jag var rädd att gå helt på rött och vågade inte prova. För får man smällen på höjd så får man det rejält. Och det ville jag till varje pris undvika.

Ut på sista varvet hade jag fortfarande krafter kvar och ville för allt i världen försöka vara med och slåss om femte platsen. In i sista backen blev det lite oturligt strul som gjorde att farten stannade upp, men jag kom snabbt igång igen men vågade inte maxa av rädsla att det skulle ta tvärnit. In i sista backen hade jag farten med mig och började få fart att kunna avancera, men av någon anledning fullföljde jag inte och lade mig fyra i min grupp. Försökte ladda för en spurt men hade på tok för långt fram/dåligt med fart för att bjuda upp till match och fick nöja mig med en åttonde plats.

Lite besviken över att jag inte tog chanserna som erbjöds att få än mer framskjuten placering men fantastiskt nöjd att ännu en helg få positiva svar med mig. Kroppen är pigg trots en rejäl träningsdos på slutet och jag är trygg i tävlingssituationen, jag vill tävla, jag vill pressa mig och jag vill utmana mig! Och det är så himla roligt! Så jag tar med mig dagen, lägger den i ryggsäcken. Lär mig av det jag kan göra bättre och tar med mig det som stämde idag.

Säsongsbästa sista tävlingen innan jul är aldrig fel, tro mig! 🙂

Men nu tar jag jullov ett tag. Tränar så klart, men reser hem till Sverige och Östersund på måndag och firar jul med familjen. Och börjar så smått ladda inför Tour de Ski – det ska bli otroligt kul att köra!

I morgon ska jag heja på mina lagkompisar i stafetten och skrika mig hes på herr Jönsson som går första sträckan på herrarnas stafett. Som för övrigt gjorde ett riktigt bra lopp idag, gissar att det nog kändes skönt att få med sig inför morgondagen och framför allt inför framtiden!

Tack för allt pepp via alla möjliga olika kanaler – ni ska veta att det värmer nått otroligt! <3

So long,

Anna 

One Comment on “Åtta, Vive La France & redo för jullov!

Pär
18 december, 2016 at 07:58

Stort grattis till ett riktigt bra lopp!
Pallplatsen närmar sig.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *