Close

15 december, 2016

Tschüss Davos!

Hejdå Davos!
Det är med lite tungt hjärta jag lämnar Davos och inser att det nog mest troligt dröjer ett år tills jag får komma hit ner igen. Till alpbyn som ligger mig så varmt om hjärtat. 

Men vi har haft fantastiska dagar här och trots noll natursnö nere i byn har vi haft riktigt fina förhållanden på den konstsnöslinga de producerade för tävlingen. En slinga som kan förstöra all chans till form om man åker på ”fel sätt”. Hur då kanske ni undrar?! Helt enkelt för att det är en slinga som är gjord för tävling och ej träning, med mycket stigning i början och partier där man med lätthet kan ”råka” trycka på lite för mycket. Så jag har varit på min vakt, hållit koll på känslan i benen och pulsen utan att för den delen bli för feg. För träna, det behöver jag och det måste jag, men så länge man gör det på rätt sätt är det ingen fara. Det och noga med återhämtningen i form av både mat och vila.

Nu sitter vi alltså i bilen (minibuss för att vara exakt) på väg mot Frankrike och La Cluzac. Där natursnön lyser med än mer frånvaro och det var osäkert in i det sista om tävlingarna skulle bli av där. Nu har man dock fått till en 2 km-slinga och distanserna är förkortade (anpassade utifrån förutsättningarna skulle jag säga), och jag tror att det kommer bli riktigt bra tävlingar. På alla sätt. Utmanande i att det är en sån kort banan (vi ska alltså gå 5 (!) varv) och en banan som ofta gör att det blir sk dragspelseffekt (dvs att det blir luckor över krön men in i nästa backe är alla samlade i en enda stor, stimmig grupp) så det gäller att hålla huvudet kallt och fokusera på att ta sig fram utan att ödsla onödigt med energi. Spännande med andra ord!

Vi avslutade Davos-vistelsen på bästa tänkbara sätt – en lunch tillsammans på Klatsch och jag tror alla njöt lika mycket som jag. En värdig avslutning på tio underbart härliga dagar och jag hoppas att det inte dröjer ett år innan vi är tillbaka igen! (Och det är inte bara sallad på tallrikarna utan KOLHYDRATER I FORM AV BRÖD ingår också!!  Och så klart protein i form av kyckling. Om ni undrade.. Och nej, jag äter inte blomdekorationer även om det ser ut som det… 🙈)

Nu ska jag plugga in musiken i öronen och njuta av några avkopplande timmar i bilen tillsammans med mitt gäng. 

So long,

Anna 

3 Comments on “Tschüss Davos!

Lisbeth Andersson
15 december, 2016 at 13:32

Kommer att följa er på Lördag. Lycka till ….Kram

Svara
Pius Eckert
15 december, 2016 at 14:18

Hoppas ni komer snart tillbaka till Davos! Ha en bra resa och lycka till i La Clusaz!

Svara
Pius Eckert
15 december, 2016 at 14:20

Fraga: Ga du och Emil till Tour de Ski? Hoppas ni komer.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *