Close

4 december, 2016

De där hornen.

På bussen på väg från Lillehammer mot Gardemoen och vidare mot Davos. Lagom speedad av loppet samtidigt som jag mest av allt hade velat lägga mig rak lång med benen i högläge, en stor kopp med te eller en latte och slötitta på tv… Men det får jag vänta med i några veckor till, för nu fortsätter turnén och nästa anhalt är Davos.


Som säkert många av er vet, bodde jag och Emil där periodvis mellan juni 2011 till i maj 2015. Så det är ett ställe som ligger mig väldigt varmt kring hjärtat! Dessutom var det där jag 2007 första gången kom topp-10 på en världscup, jag blev 5a på 10km klassiskt, ca 25s efter Virpi Kuitunen som vann. Och där jag blev fyra på samma lopp 2014. Så Davos är ett ställe jag trivs på, både med och utan tävlingsdräkt. För några år sedan skrev jag en guide om Davos, den kan ni läsa här (bilderna verkar dock ha försvunnit, ber om ursäkt för det!).

Foto Rolf Zetterberg

Jag tror det är tredje gången jag kör den här minitouren här i Lillehammer, och jag har slitit ont på dessa banor förr. Men den här helgen var det något som hände, det vände. Formen är inte på topp, rutinerna lite skraltiga, men jag känner att det tar sig. Det finns där. Och när jag fick nos på en än bättre placering mot slutet av dagens lopp, då växte de där hornen fram. Jag skulle banne mig inte ge mig. Fick riktigt bra fart från banans topp och lyckades passera både österrikiskan och Niskanen. Gav allt jag hade in i den sista backen och började växla upp. Så pang – fyra förbannade tjuvsläpp på varandra.. Men jag hade bestämde mig, jag skulle inte ge mig. Säkrade upp med armarna (och misstänker även ryggen så jag har en lättare kramp i ena sidan nu…) och satte ny fart. Fick ryggen på samma åkare in mot upploppet, kröp ihop och tryckte till rejält i sista kurvan in mot upploppet. Och satte fart på grejerna – och fick stakningen att sitta riktigt bra! Så jag tog den där 13e platsen, och dessutom en 10e åktid. Så himla skönt att få med sig inför fortsättningen må jag säga!

Foto: Rolf Zetterberg

Dock kan jag inte låta bli att imponeras av Stinas framfart. Jag var med henne på toppen av banan på första varvet, och sen – boom – var hon borta! Som hon körde, o t r o l i g t imponerad! Lika så av Jonna, där finns potential, var så säker!

Nu ska jag luta mig tillbaka och lyssna på musik, titta på Norge genom bussfönstret och ladda för en lång kväll med resande. Men jag gillar det, slappa, sova, lyssna på musik och bara vara – det är faktiskt rätt bra avkoppling det med även om soffan och den stora tekoppen är svårslagna.. 😊

Och ta med mig känslan av att de där hornen som jag så behöver för att nå mina mål, de finns där. Det vet jag nu!

So long,

Anna

18 Comments on “De där hornen.

Fredrik Nyström
4 december, 2016 at 16:03

Grymt kört, jag gillar att hornen har växt ut. Nästa helg blir du farlig.

Svara
Torgny Lanneborn
4 december, 2016 at 16:08

Bra och kul Anna . Försök att toppa det här nu i Davos, inte så lätt kanske, Men vi håller tummarna för dig .

Svara
Nils Lundvall
4 december, 2016 at 16:16

Jag håller helt med föregående skribent, kör hårt även i fortsättningen.

Svara
Lisbeth Andersson
4 december, 2016 at 16:19

Du är en fajter

Svara
Brigitti Åström
4 december, 2016 at 16:33

Duktiga du! Heja på! Det är så härligt med dina positiva tankar!

Svara
Solweig Kempe
4 december, 2016 at 17:02

Hej Anna. Tack för en liten insyn ”titt” på ditt vardagsliv nu när det är säsong. Bra kört i Lillehammer. Lycka till i fortsättningen. Kul att du känner formen komma tillbaka.

Svara
Ami
4 december, 2016 at 17:15

Aww du var så fartfull o rask i fötterna . Grattis

Svara
Lasse Lingman
4 december, 2016 at 17:34

Tack för helgens underhållning som hela truppen bjudit på och riktigt kul att se att Du Är på gång igen och det är ju ett riktigt bra damlag och hoppas att Kalla är tillbaka snart.
Nu ser jag fram mot Davos och Lycka till!

Svara
Elin
4 december, 2016 at 17:35

Bra kört Anna och lycka till i Davos! Jag undrar om det går att få tag i dina och Emils gröna lillsport-handskar? Eller är det helt hansen? Superfina!

Svara
Peter Bäcklund
4 december, 2016 at 17:51

Fantastiskt fina bilder!! Mycket bra åkt i helgen! Håller tummarna för en bra fortsättning.

Svara
Maria
4 december, 2016 at 18:14

Lycka till nästa helg. Låt hornen växa ut på nytt. Grymt kämpat i dag 💪🤘

Svara
Jimmy
4 december, 2016 at 19:13

Stort grattis!

Svara
Christer
4 december, 2016 at 20:16

I Davos’ fixar du ännu bättre placering! Du är på G.

Svara
Magnus Karlsson
4 december, 2016 at 22:52

Nästa helg blir det väl skiathlon, där kan du slå till ordentligt!

Svara
Jija Nilsson
4 december, 2016 at 23:29

Du är en fighter 💪💪💕💕💕💕❤️❤️❤️ Gillar dej ❤️❤️💕

Svara
Johan trång
5 december, 2016 at 13:26

Heja heja. Bra gjort. Lycka till i fortsättning följer dina äventyr i spåren.

Svara
Hoho
6 december, 2016 at 00:26

Fin rumpa!

Svara
Micke Johnsson
8 december, 2016 at 18:58

Gött o se dig i lite gammalt slag igen… Nu är det bara att växla.upp till Davos. Va bara rädda om er båda två.❄❄

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *