Close

30 november, 2016

Hemmatimmar.

Sitter i planet på väg mot Lillehammer och säsongens andra tävlingshelg och årets första minitour. Tre dagars tävlingar, dock gjorde jag ju tre tävlingar redan i Bruksvallarna, men denna gång räknas ju resultaten samman.. På fredag är den sprint i klassisk stil, lördag fem kilometer skejt och på söndag tio kilometer klassiskt men i jaktstart från de tidigare dagarna. Det vill säga att man lägger samman tiderna från de tidigare loppen och gör en startlistan utifrån det. Spännande värre med andra ord!

Knappa fyrtioåtta timmar blev det hemma, men ändå så pass att jag faktiskt hann göra det jag ville utan stress. Få tvätta undan, förbereda huset lite inför jul och få till tre riktigt bra träningspass. För trots ljumma vindar och regn istället för snö i luften bjöd ÖSK på fina förhållanden på de spår vi hade tillgång till. Stora delar av stadion är ju stängd pga världscup i skidskytte, men den övre delen är öppen och bjuder på tre ”slingor” där de två kortare har konstsnö och den längre (tre kilometer) har natursnö på den bortre delen. Klassiskt var det riktigt bra även om det slet hårt på vallan (stakade sista timmen för att slippa halka runt) medan det var bättre att hålla sig på de två kortare rundorna om man skejtade.

I tisdags morse när jag vaknade vid sju, fick jag (som oftast) en känsla av att idag kommer antidopingen på besök, men jag slog bort tanken och gick på toa. Hann precis tillbaka till sängen när jag hör ringklockan och dunken på dörren – japp, antidopingen kom på besök. Fem minuter efter att min slott-tid (den tid på dygnet jag måste befinna mig på rapporterad plats) börjat och jag förbannade mig själv att jag inte hade hållit mig.

Drog på mig kläderna som låg närmast och sprang ned till dörren och släppte in RF’s representanter. Det var ju inte direkt första gången de kom på besök, så vi småsnackade medan vi tog trappen upp till köket och försökte ropandes väcka Emil. Emil som klokt nog inte hunnit upp på toa fick börja, och jag bryggde en kanna te för att försöka få igång systemet. Man vågar inte dricka för mycket, för då finns risk att urinet är för ”blekt”, dvs utspätt, och då blir det ogiltigt pga att man inte kan mäta något. Och då måste man prova igen, och då kan det ta tid. Sanna min ord. Men eftersom middagen kvällen innan bestått av en pizza (mycket SALT) så vågade jag dricka både vatten och te. Och ca en timme efter att de kommit var vi färdigtestade med både blod och urin. Och dagen kunde börja!

 

Så trots få timmar hemma, har vi hunnit med både det ena och det andra. Men nu – fokus mot helgen och nya utmaningar!

So long,

Anna

Psst 1 – om ni inte lyssnat på avsnittet med Carolina Klüft på Maratonpodden – gör det! Hon sa många kloka saker som man kan ta till sig och reflektera över. 

Psst 2 – nu är det klart – vill ni också bli medlem i Anna&Emil Sportklubb – gå in och anmäl er på fliken här på hemsidan! Som om inte det var nog så kommer ni också kunna köpa VÅRA ÜBERCOOLA TÄVLINGSKLÄDER (enbart för medlemmar) – mer info om det under veckan – så håll utkik! Har ni frågor – maila bo@annaoemil.se 


One Comment on “Hemmatimmar.

Gunilla Fredriksson
1 december, 2016 at 07:18

Tack för alla spännande och fina stunder ni ger oss framför TV-n!
Lycka till i Lillehammer!

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *