Close

28 november, 2016

Strandade..

Den smidiga resan hem som skulle innebära middag hemma, kvällsfika till Midnattssol, en chans att tvätta upp alla grejer inför nya äventyr och få en godnattasömn i min egen säng blev till intet.

När vi kom fram till Kuusamos lilla flygplats insåg vi ganska snabbt att allt inte stod rätt till och den min Grip (vår förbundskapten) bjöd på efter att ha pratat med incheckningsdisken uppfyllde våra värsta scenarion – planet var bokat ett dygn fel! 

Så istället fick vi snällt sitta och vänta någon timme på flygplatsen för att få besked om när planet skulle kunna komma och tillslut insåg vi att en hemresa igår var omöjlig att få till.

Så vi packade in oss i en buss igen och fick checka in på ett hotell inte långt från Kuusamo stad. En middag på O’Learys räddde de flestas humör, men efter en tävlingshelg är man sällan pigg och alert och popcornen som stod på bordet var en tillfällig upplyftan innan maten kom. Knappt hade vi fått i oss maten innan vi tackade för oss och jag tror se flesta somnade innan kl 22. Finsk tid..


Eftersom planet skulle gå vid 10.30 idag, gick de flesta upp till 8. Men ganska snart kom besked – tekniska problem. Så istället för att bara packa ihop väskan och åter hoppa i bussen mot flyget, bytte de flesta av oss om för en löptur under tiden vi inväntade besked om ny flygtid. 

En fin runda på 10 km fick vi ihop, jag och Falken, coacherna och några av grabbarna. Med lite stretch och besked om att planet skulle lyfta 14.15 kändes dagen redan bättre.


Och nu står vi återigen på Kuusamos flygplats. Planet ska ha landat och vi ska snart boarda. Ca 20h senare ska vi äntligen komma hem! För 48h hemmamys innan vi styr kosan mot Norge och Lillehammer. Livet under tävlingssäsong helt enkelt. Och jäklar vad jag älskar det! Det är enkelt. Det är lyxigt (läs få måltider serverade, se fina platser även om hotellen ofta har mer att önska av..). Men 48h hemma är mer lyx. Få laga sin egen mat. Kanske hinna julpynta? Baka pepparkakor och få några bra träningspass. Det är väl egentligen kontrasterna jag älskar.

Även om strandad i Kuusamo inte hör till topplistan på äventyr, bjöd det på en fin löptur och än lite mer tid med laget… Always look on the bright side of life…

So long,

Anna