Close

27 november, 2016

Lagkänsla som ger energi!

Sitter och tittar på herrarnas lopp härifrån Kuusamo. Riktigt fina tävlingar med förhållanden som man drömmer om under sommaren. Vad den finska kommentatorn pratar om har jag dock ingen aning om, men efter en helg här har man vant sig vid att höra det finska mumlet i bakgrunden. Det är rätt mysigt!

Att komma hit till Kuusamo är att ge julkänslan en rejäl kick i baken, för här är det juldekor till tusen. Mörkt nästintill hela dagen och (oftast) vitt över allt. En kall vind som viner och ofta mer eller mindre snö i luften. I en av affärerna i lägenhetshuset där vi bor, köper vi oftast med oss julte och julkaffe, det godaste man kan tänka sig! Och samtidigt som jag skriver det inser jag att det är sanning med krydda, för jag har faktiskt inte varit här i Kuusamo sedan 2013. Då jag dessutom fick vända i dörren och ta första bästa plan hem efter att den där klassiska känslan av lite kli i halsen. 

Men i år kom jag hit, jag fick se fantastiska prestationer av mina fina lagkamrater under sprinten och njuta av gemenskapen i gruppen både inför, under och efter loppet. Trots att mitt eget lopp inte var ett av de bättre, en hel del saker som jag redan under loppet kände inte klaffade, så är jag ändå med här. Jag är frisk, jag är kry, jag är hel och jag är så jäkla glad att vara här. Vara igång. Vara med i cirkusen. För var lopp som går nu kommer jag komma närmare den där känslan jag eftersträvar. Den där fokuset ligger i varje stavtag, där inga svackor existerar och man dödar krönen för att maximera farten in i nästa parti. Där kicken sitter, drivet i steget gör att jag vinner mark för varje steg. Det är det jag eftersträvar just nu. En ganska rimlig målsättning skulle jag ändå säga!

15216246_10154604440765435_1171224297_o

Så jag tar med mig lagandan, peppen, styrkebevisen från mina kamrater och tar flyget hem till Östersund om någon timme. Landar hemma och laddar om. Tränar lättare och fokuserar på tekniken för att snart få nå mina mål. Ser framemot att snart igen få njuta av den bästa tänkbara lagkänslan man kan ha – den som ger massvis med energi!

Och ni som undrar hur man kommenterar, om man ”klickar” på inlägget (typ läs mer eller rubriken) så ska ni komma in och kunna kommentera.

So long,

Anna

Psst. Denna helg blev det inget nördtips – vad efterfrågar ni för tips inför den stundande vintern?

3 Comments on “Lagkänsla som ger energi!

Jörgen
27 november, 2016 at 14:04

Kul med svensk ledning för damer och herrar i världscupen efter premiärhelgen! Hoppas Charlotte hittar rätt igen också.
Vad är ditt bästa nördtips efter en genomklappning? Mentalt och fysiskt. Hur släpper man det och går vidare?

Svara
GertDahlberg
27 november, 2016 at 18:21

Fantastiskt rolig helg för svenska laget.😁😁
Hoppas du får rätta känslan hela vintern.

Svara
Emma Ivarsson
30 november, 2016 at 19:51

Du skrev ett tips om att lyssna på Maratonpodden med Carolina Klüft. Ett nördtips om intressanta poddar att gotta sig i under träningspass, biltur eller lyssna på hemma en vilodag skulle vara intressant. Eran podd är förstods en favorit!

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *