Close

6 november, 2016

Grymma förhållanden!

Att få börja säsongen i så fina förhållanden som Dalafjällen bjudit på den senaste veckan, det är vi verkligen inte bortskämda med. Jag minns inför OS i Vancouver, på hösten 2009, var vi i Bruksvallarna redan i slutet av oktober och åkte på fjället och njöt. Men dessa förhållanden som vi har haft i Idre på slutet, det är banne mig bättre än på många världscuparenor vi besöker under vintern.


Att få börja med att åka skidor i bra förhållanden gör att man snabbt kommer in i ”rätt teknik”. Och ju äldre vi blir, desto snabbare vänjer vi oss vid de längre skidor jämfört med rullskidorna. Nuförtiden krävs det ett par stavtag innan det känns som om vi aldrig gjort något annat. Men själva teknikdelarna, de där små detaljerna som var frånskjutet kommer, stavisättning och liknande, det behöver man någon timme på att nöta in. Och ju bättre förhållanden det är, desto snabbare går det.


Och idag kunde vi till och med köra ett riktigt bra fartpass nere i Idre. Kände mig lite ovan och frustrerad, men samtidigt väldigt glad att få köra intervaller på snö just nu!

Nu har vi tränat klart här i Dalafjällen (ska bara ut på en kvällsjogg och lite styrka ikväll), ska njuta av en vilodag i stugan i morgon och sedan åker vi mot Bruksvallarna på tisdag morgon där vi har läger med laget. Där blir vi tills tävlingarna som startar den 18e nov, alltså mindre om 2 veckor! Då är säsongen 2016/2017 igång. Hur knäppt är inte det?! Det går ju så otroligt fort! Är nu lika pepp som vi?!

Nu: soffläge och tv-tittande.

So long,

Anna

Psst. Om ni vill ha lite ”gamla” nördtips inför säsongen, klicka på länken under kategorier där det står ”Helgens nördtips”. Nästa helg tar jag upp det igen med nya tips, något särkilt ni vill ha tips om?

One Comment on “Grymma förhållanden!

Anette
6 november, 2016 at 14:45

Har själv varit uppe i Lövåsen ons-idag. Verkligen härligt med all snö som kommit där. Härligt att ni fått en sån bra start på säsongen. Lycka till!

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *