Close

2 november, 2016

Mot vinter. Och skidåkning!

Tack för alla tankar, kommentarer och ideér om hur vi ska göra bloggen bättre, vad ni vill läsa om och vad ni helt enkelt vill veta. Självklart kommer vi inte allt kunna göra er alla nöjda varje gång, men vi hoppas att med variation om allt mellan himmel och jord alltid ska attrahera någon av er. Låter det som en bra deal?

Just nu sitter vi i bilen på väg mot vintern! Japp, ni läste rätt. På vägen just nu är det slask, på sidorna om vägen är det vitt även om gräset kommer fram här och där. Men uppe på höjderna ser man hur minusgraderna gör trädtopparna alldeles vita och krispiga. Riktigt vintriga. Och ju nu, i Klövsjö, ser det ut så här!

Efter några veckor där vi inte har kunnat träna exakt enligt den planen vi önskade, är vi nu tillbaka på banan och eftersom den här tiden på året är så svårtränad (isiga vägar betyder ingen rullskidåkning och saknaden av snö i Östersund gör att vi inte kan åka skidor) så bestämde vi oss för att åka till den riktiga vintern. Och just nu är den i våra älskade Grövelsjö-fjäll! Eller ja, i Idre då, men det ska faktiskt bli vinter även i Grövelsjön. Så en tur om dagen till Idre för skidåkning och resten tränar vi kring stugan tänkte vi.

Till helgen ska nog dock snön som sparats i Östersund läggas ut, så snart är det åkbar även där. Men efter att vi varit hemma i 3 (!) veckor nu så var vi mer än redo att åka iväg. Packa väskan och fylla bilen från golv till tak för att byta träningsmiljö. Ja, vi är helt enkelt inte så bra på att vara hemma. I alla fall inte när det inte är självvalt. Egentligen skulle vi ju ha varit på läger i Val Senales/Idre senaste tiden, men efter en seg höstförkylning a la skidåkare så blev vi hemma istället för att bli frisk och kry och redo för den kommande tävlingssäsongen.

Jag har under året kört återkommande pass inne på bandet i på vintersport centrum, och det är jag väldigt tacksam för idag då jag nu kunde göra en enkel check på hur jag står mig idag efter senaste tidens strul. Sånt ger mig lite lugn och ro, och dessutom behöver jag inte själv analysera sönder varje känsla, puls och tempo utan jag ger OMI (eller ja Ole Morten Iversen känner ni nog honom mer som, vår nya damtränare i laget) all fakta och låter han göra analysen. Och utifrån det träningsplanen för den kommande perioden fram till tävlingarna i Bruksvallarna.

Nu ska jag fortsätta lyssna på P3 Dokumentär om Lewinskyaffären. Och hålla blicken på den isiga vägen och servera herr Jönsson lite kaffe emellanåt och så småningom plocka fram surdegssmörgåsarna med senap och renskinka på som får bli dagens mellanmål. För vi tänkte mellanlanda i Idre innan vi åker de sista fyra milen till stugan, och göra SKIDPREMIÄR för i år! Wieehoo! Pepp till tusen. 🙂

So long,

Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *