Close

5 mars, 2016

Helgens nördtips – vårvinterns bästa!

För många är skidsäsongen definitivt över när Vasaloppsstarten har gått. Man skyfflar in skidorna (mest troligt ej rengjorda eller skyddsparifinerade) och annan skidutrustning så långt in i förrådet man kan och plockar med glädje fram cykeln. Kanske grillen fylls på med kol för att vara redo för första grillningen. Och visst, söderut i Sverige står våren för dörren. Men inte särskilt mycket mer norrut än Dalarna, börjar den absolut bästa årstiden – vårvintern

Den årstid som alla vi skidnördar längtar hela vinterns mörka dagar till! När solen värmer i ansiktet och snön har fått den där gnistrande, hårda ytan som kallas skare. När man kan åka precis överallt. Och fort går det. Aldrig är känslan av fart så påtaglig som när man svischar fram över skaren. På fjället, myren eller mellan träden. 

   
 
Så dagens tips är helt enkelt – istället för att boka en resa till värmen i maj, åk norrut och njut av den mest fantastiska skidåkningen man kan få uppleva. Varför inte Riksgränsen istället för Mallorca? Få se midnattssolen och skejta fram över vidderna. Förläng säsongen och kom än mer förbered inför nästa vintersäsong. Passa på att njuta av skidåkningen. Skippa distanshetsen, klockan och allt annat. Packa matsäck och stanna ute så länge som du vill. Det är mitt absolut bästa tips. För just den här årstiden är den som gör att jag, när jag ibland undrar i mörkaste november vad det är jag gör, kommer ihåg varför jag älskar att åka skidor så mycket som jag gör. En evig kärlek.

So long,

Anna 

3 Comments on “Helgens nördtips – vårvinterns bästa!

Bengt
5 mars, 2016 at 17:34

Det är precis som du säger. Har jag åkt ÖS eller VL då går luften ur och jag ställer undan skidorna med tjocka lager skyddsparaffin. Sätter upp lite andra mål. Sen kommer vintern och man får börja om igen. Till skillnad från elitåkare som säkerligen åker på snö nästan året runt. Glaciäråkning å dylikt.

Svara
Frida
5 mars, 2016 at 23:19

Hej, måste börja med att säga att du verkar vara en helt underbart snäll människa! Lyssnar på er podcast så fort de kommer upp ett nytt avsnitt och ni är för härliga 🙂
Vet du vart man kan köpa ett sådant brett pannband ni ofta har när ni tävlar ?

Svara
Niclas
11 mars, 2016 at 23:30

Kan bara hålla med om att det är den bästa tiden. Varför inte testa Kungsledenrännet den 9/4, och utmana Charlotte och Anders på 8 mil skate på riktiga fjäll. Skate på fjället under våren är en så underbar nördig upplevelse, som man inte vill missa.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *