Close

5 mars, 2016

Bye Quebec (å franskan..). Hi again Canmore!!

Ligger i sängen och lyssnar igenom årets bidrag till Melodifestivalen, fortfarande oombytta sen tävlingen och hinkar vatten. Benen är i högläge och det börjar bli dags att gå ned och stoppa i sig en matbit. ”Råkade” ta vägen förbi Starbucks efter tävlingen för att ta en av mina lyx; soya latte. Så nu är vi lagom varma i kroppen och lite piggare av koffeinet, gissar att smällen efter tävlingen kommer när vi minst anar det.. Ohoj.

I morgon drar vi vidare mot den här tourens sista anhalt – Canmore. Där har vi fyra tävlingar, så snart ska väskan stängas igen och handbagaget göras i ordning (böcker, tidningar, dator och hörlurar. Och lite russin och annat sånt enkelt att fylla på med). Väskan hinner man ju inte ens packa upp, grejerna ligger i sina packpåsar så jag har koll på var grejerna är. Vårt bagage var ju rätt begränsat när vi flög över, vi fick inte ha mer än 23 kilo, så något överflöd har vi verkligen inte med. Ni skulle ha sett vårt badrum häromdagen. Kläder som hängde på tork över allt. Allt för att undvika att lukta som skunkar.. Om det nu går att undvikas! 🙂

01.03.2016, Gatineau, Canada (CAN): Anna Haag (SWE)   - FIS world cup cross-country, individual sprint, Gatineau (CAN). www.nordicfocus.com. © Felgenhauer/NordicFocus. Every downloaded picture is fee-liable.

01.03.2016, Gatineau, Canada (CAN): Anna Haag (SWE)
– FIS world cup cross-country, individual sprint, Gatineau (CAN). www.nordicfocus.com. © Felgenhauer/NordicFocus. 

Idag var en rolig dag. Hade ju inför laddat inför en jaktstart där jag skulle få göra jobbet själv, lite mindre folk runt omkring och mer få göra sitt lopp. Istället blev det återigen en masstart (eller en så kallad vågstart med 25 personer, från startnummer 19). Så det blev rätt rörigt, mycket folk och ryckigt, men ändå väldigt kul! Visst önskar jag innerligt att någon gång få bara köra, utan stopp in i varje backe, där man måste ”slåss” om at behålla sin plats (fighter jag förlorar 99 gånger av 100). Men nu är det bara att gilla läget, och gör det bästa för varje situation. Maria gjorde ett hästjobb idag och drog hela klungan där jag låg och sladdade. Jag var pigg, men det tog på krafterna att behöva fightas så, men orken och kämparandan fanns där.

Banan var fin, men lite för lätt för min smak. För korta backar, och långa glidpartier. Men det kommer det bli ändring på till i Canmore. Där finns det inget att klaga på. Tuffa, utslagsgivande och dessutom på ca 1400 möh. Så där kommer det bli tufft. Men kul! Första gången jag var i Canmore var 2008 och sen var vi där igen någon vecka innan OS i Vanocuver började. Och sen innan jul 2012. Så jag kan de där banorna. Jag vet hur det känns att gå sig HELT stum. Och hur det känns när man bara flyger upp för backarna (innan OS 2010..). 

Ska bli spännande att se hur kroppen känns nu!

Av de ställen vi varit hittills på under den här Touren, måste jag ändå säga att Quebec har varit en favorit. En fin stad, mycket snö och roliga banor! För trots att jag tyckte att banan var i det lättaste laget (det var en sk hängbana) så gillade jag den. Den var rolig. Det hände grejer. Och framför allt coolt att åka mitt i en stad, i en park och ändå en så pass fin bana! Den var rolig. Och på något sätt påminde den mig om Kiruna. Kanske kylan de första dagarna gjorde sitt till. Och blåsten. 😉 Men det var något mer också. Något jag inte riktigt kan sätta fingret på.

Nä, nu måste jag springa in i duschen och gå och äta. Häng på vidare – Bye Quebec. Hi again, Canmore!!

So long,

Anna

2 Comments on “Bye Quebec (å franskan..). Hi again Canmore!!

Filippa
7 mars, 2016 at 08:57

Så himla roligt att följa dig såhär under tävlingarna, lycka till i Canmore! ?

Svara
Anette
9 mars, 2016 at 16:03

Blev lite nyfiken på vad likheten mellan Kiruna och Quebec skulle vara förutom just kylan och blåsten för såna fina skidspår har vi inte måste kanske åka dit och se om jag kan hitta dom. Är född och uppväxt i Kiruna men bor nu i Jukkasjärvi( 15 km utanför Kiruna)
Ha det bra och lycka till

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *