Close

27 februari, 2016

Ottawa & Gatineau

Vi landade för drygt ett dygn sen. Kämpade med att hålla oss vakna för att snabba på acklimatiseringen till det nya dygnet. Jetlag är ju inte alltid jättelätt, inte heller särskilt kul men något jag lärt mig av amerikanerna som reser mellan tidzoner mer ofta än vi, är att försöka fokusera på annat än just jetlaggen. Att undvika att prata om den och bara acceptera och komma in i den nya rytmen. Det är ju så klart lättare om man är i en grupp där man är ensam om tidsomställningen än i en stor grupp där alla är mer eller mindre trötta hela tiden. Som nu. Men vi vilket fall tvingar jag mig själv in i rutiner med träning, måltider och sömn och hoppas dimman i huvudet snart släpper. Det känns lite som om man går på halvfart..!

Idag har vi hunnit med en hel del. Träning och besök hos den svenska diplomaten här i Kanada. Ett residense inrett med svensk konst och tyger och möbler från Svenskt Tenn. Och trots att huset utstrålade amerikansk storhet (i mått mätt), kändes det ändå svenskt på något sätt! Det bjöds på bullar och smörgåsar. Vi stannade där i någon timme och samtalade om skillnader mellan Sverige och Kanada, om hur landet fungerar och allt mellan himmel och jord. Intressant att träffa någon vars liv kretsat kring frågor om relationer mellan länder där samarbete är den viktigaste faktorn. Något som ju också rätt viktigt för oss också! 

   
 
Och som om inte dessa aktivitet var nog hann jag och Ida med en joggingtur med mål på att finna en go-kaffe och mellanmål inne i Ottawa. Btw – en väldigt fin stad!
   
   
För att inte tala om stället där vi var och åkte skidor idag – Nakkertok Nordic. Ett privatägt längdskidsparadis bara 20 min från Ottawa/Gatineau. 

   
 
I morgon ska vi testa banan här bredvid hotellet. Och få dagen att gå. Tisdagen närmar sig då touren drar igång, men än har vi några dagar på att acklimatisera oss och läsa några sidor i boken. Vardagsysslan här. ?
So long,

Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *