Close

11 januari, 2016

Nöjd å nöjd – en tourensammanfattning

Nja, att använda ordet nöjd när jag sammanfattar min tour känns inte riktigt bra. Jag hade hoppats på mer. Ganska mycket mer faktiskt. Men sån är sporten, det går inte alltid som man vill. Även fastän jag gjort allt som stått i min makt för att vara i den form jag ville vara i när touren drog igång. Så här i efterhand, så är det inte mycket jag hade velat ändra på. Jag har gjort vad jag kunnat för att komma i form. Visst önskar jag att jag sluppit de där veckorna av förkylning i september och oktober. Det hade jag kunnat klara mig utan. Men nu är det som det är! Och det är bara att acceptera läget, och det gjorde jag. Dock ska det bli skönt att komma hem nu, och ge mig själv lite tid att komma ifatt igen. Få ladda i lugn och ro för resten av årets alla lopp. Jag vill verkligen åka så mycket jag kan. Jag är faktiskt redan sugen på att tävla igen, det var jag direkt jag gick i mål igår. Men min kropp säger annat. Den behöver några dagar med återhämtning. Ryggen är så mör, benen har jag inte ens vågat känna efter i än. Få tillbaka aptiten på mat, och inte bara äta för att man måste. Vräka i sig, så som det känts som om man gjort under touren. Sportdryck och återhämtingsdryck, energibarer, mellanmål och spagetti bolognese. I 39 dagar. Jag ska härmed lova mig själv att inte tillaga en endaste pastarätt den kommande veckan.. 😉

 
Åter till ordet nöjd då. Nej, jag är inte nöjd. Jag är glad att jag genomförde touren. Att jag höll mig frisk. Att jag gjorde en del bra prestationer. Frustrerade över att jag ramlade i prologen i Oberstdorf och över att jag vill så mycket att jag spänner mig själv och inte åker som jag kan på de kortare etapperna.. Erfarenheter rikare av hur viktig kosten är under touren. Nöjd över samarbetet med min vallare. Glad över gemenskapen i gruppen, stämningen har varit på topp trots att många av oss varit frustrerade och less. Och så har det inte alltid varit. Jag trivs i gruppen. Det är roligare att tävla än vad det varit på många år. Jag har inte särskilt ont i kroppen heller, problemen jag har haft de senaste åren börjar vara under kontroll även om jag känner av dem när jag börjar bli sliten. Men så är det för alla!
  
Så jag är glad att jag åkte touren i år! Min åttonde tour. Jag förbättrade statistiken igår genom att gå i mål i alla fall, nu har jag genomfört femtio procent av de TdS jag startat. Och det är jag NÖJD över!

  
Jag tar med mig det som fungerat, utvärderar det jag gjort sämre och skriver upp saker jag ska tänka på inför nästa år. Sånt som fungerat nu och sånt jag önskat jag gjort bättre.

Och nu börjar den långa resan hem, efter trettionio dagar borta känns det väldigt skönt att snart snart få sova i min egen säng. Gå i mina egna kläder. Laga min egen mat. Träna när jag vill. Köra lite styrka. Titta på tv.

Frustrationen jag känt när det inte fungerat, lagrar jag i kroppen och sen använder jag den som energi när jag återigen ska tävla om någon helg.

Tack för alla hejarop och pepp och kommentarer och ALLT under de här dagarna! Gud vad glad jag är att jag har ert stöd! Och jag tror nog ni börjar känna mig vid det här laget, ni vet ju vad mina mål och drömmar är och ni ser nog min frustration när det inte blir som jag vill, precis som ni ser min glädje när jag själv tillåter mig själv att vara nöjd. Och att var nöjd emellanåt, måste jag vara. Annars orkar jag inte. Att alltid bli frustrerad och besviken gör ingen glad, framför allt inte mig. Det kostar bara energi. Så jag försöker vara rättvis mot mig själv och vara nöjd emellanåt. Nöjd över saker jag gjort bra, och ta med mig det och faktiskt skita i resten.

Nu ska jag ta några dagar med Herr Jönsson i huset och bara vara, så får vi se vad som händer sen. Om det blir en tur till fjällen för att träna eller tävling eller något annat. Jag ska försöka ta dagarna lite som de kommer. Njuta efter trettioniodagar hemifrån.

So long,

Anna

4 Comments on “Nöjd å nöjd – en tourensammanfattning

Göran
11 januari, 2016 at 16:18

Hoppas att Emil blir frisk snart om han inte redan är det

Svara
lisen
11 januari, 2016 at 17:38

Välkommen hem till Östersund! Intressant att följa dig. Men varför heter det annaochemil när Emil inte skriver något?

Svara
Johan
11 januari, 2016 at 18:52

Bra kämpat Anna kul följa dig kriga dag för dag o kul att du tog dig upp till toppen i år 🙂 kändes som du aldrig fick något flyt o något gratis i år börja sprinten o masstarten med dåligt starkt nr måste kostat på plocka många åkare på höghöjd tycker du gjorde de bra men de kosta nog onödig kraft att få starta så långt bak den kraft du kanske kunnat spara på 🙂 ska bli spännande följa dig resten av vintern!

Svara
Filippa
11 januari, 2016 at 20:53

Det är så himla roligt att följa dig! Det ger mig så otroligt mycket inspiration och glädje i vardagen! Du är grym och en riktig fighter! Njut av återhämtningen, klivklivöverlev gjorde du bra! ❤️

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *