Close

10 november, 2015

Vintern lockade.

Vi drog ju till fjälls igen. För att träna och få lite lugn och ro inför säsongen som bara väntar kring hörnet. Hemma är det lätt att bara träna på och pressa in allt man annars inte hinner mellan passen eller på vilodagarna. Här i stugan kan vi inte göra annat än att bara ta det lugn och ladda upp, och det är precis det jag i alla fall behöver. När dessutom Idre har varit det enda stället som erbjudit snö hittills, så var det än enklare beslut att dra hit. För vi är ju lite bortskämda med att ha ett gym hemma där vi kan få till fantastiskt bra träning i denna mellanperiod, där det mesta är lite svårtränat med isiga vägar och hård asfalt och mark. Men när Idre erbjöd skidåkning som vi kan kombinera med löpning i fjällen, så kände vi bara vi drar! 

Sen vet jag också att miljöombyte aldrig är fel. Rundorna hemma är fantastiska, men efter en lång försäsong börjar jag kunna varenda sten och träd efter mina löprundor. Husen ser likadana ut efter rullskidsrundan och ja, ombyte, en annorlunda miljö är helt enkelt lite mer stimulerande. Speciellt när löpturerna innebär att ta en topp eller utforska en ny stig. Sånt som vi gjort de här dagarna när vi inte varit i Idre och tränat.

IMG_0143

Där vintern möter hösten. En bild jag kommer bära med mig i vinter. Så lugnt och vackert.

IMG_0144

För er som varit i Grövelsjöfällen, vet nog precis var detta kort är taget. Och vad jag tagit kort på.

IMG_0149

Idag upptäckte vi en ny del av Grövelsjön, där vi aldrig tidigare varit, men dit vi gärna kommer tillbaka. Och att springa fram över frysta myrar, i den centimeterdjupa snön, är  u n d e r b a r t .

IMG_0121

När man har för korta ben för att hoppa över bäcken, hämtade Emil ett nedfallet träd och lade över. Självklart plumsade jag i ändå..

IMG_0125

Kan man annat än njuta?!

IMG_0131

Solen dessa dagar! Alltså. Man blir ju tagen. Den lyser så starkt, färgar allt så det blir gnistrande och den lyser en alltid rakt i ögonen..

IMG_0138

IMG_0120

… och snön i Idre. Kanske inte ser mycket ut för världen, men för oss är det guld värt att få lite skidvana, få vänja oss vid skidorna igen och pressa kropparna. Gör de sista förberedelserna.

Lite bilder från de senaste dagarna, helt enkelt.

Och här i fjällen är vi mitt i det fantastiska mellanläget där vintern står och knackar på dörren. De första dagarna var det bara snö uppe på topparna på fjällen runt om, men de senaste dagarna har det varit vitt även här nere i byn. Ett par centimeter på backen som gör att man får lite vinterkänsla. Den efterlängtade känslan! Och här är verkligen lugnt nu. Knappt några människor, bara de bofasta. Hela byn ligger i dvala inför säsongen och vi kan själva röra oss var vi vill. Det är underbart och avkopplande.

Just nu ligger jag i soffan med benen i högläge och försöker få tillbaka lite liv i dem, efter några dagar med mycket men väldigt fin träning. Och härifrån kommer jag inte röra mig idag. Kanske gå de få stegen till köket får att få i mig en bit mat, men jag har allt jag behöver till hands här. Inredningstidningen. Boken. Tv-dosan. Emil. 🙂

I morgon kväll drar årets sista landslagsläger igång för året. Istället för Bruks dit vi vanligtvis far, blir det Idre i år. Förhoppningsvis kommer Bruksvallarna få nog med snö till nästa helg, så vi kan köra premiären där som sig bör. Direkt jag tänker på det börjar det pirra lite i magen! Jag längtar verkligen. Har ingen aning om min form. Om jag gjort allt jag vill, om jag står där jag vill. Men jag längtar och jag känner mig lugn. Och det är väl det viktigaste just nu.

Nu ska jag sippa på soya latten Emil just gjorde åt mig och bläddra vidare i mitt magasin, läsa min bok, lösa mitt korsord eller bara sitta och titta ut genom fönstret på det vita fjället.

So long,

Anna

 

4 Comments on “Vintern lockade.

Elin
10 november, 2015 at 19:39

Åh, oscarsstugan!! 🙂

Svara
Anna&emil
10 november, 2015 at 20:32

Ha en fin dag og lykke til med en ny sesong Hilsen fra Norge

Svara
Fredrik
10 november, 2015 at 20:41

Har en liten koja i området, vid Stupsjön. Blev nyfiken när jag såg bilderna… Ni var inte däromkring eller?

Svara
Anna Haag
10 november, 2015 at 20:43

Nej, vi håller mest till i Grövelsjön-området. Det är där vi hittar! 🙂

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *