Close

25 augusti, 2015

Summercampen 2015 & lite koppla av tips!

I fredags morse drog årets summercamp igång. 129 ungdomar från hela Sverige och Finland (!) kom för att träna med oss. Helt fantastiskt att så många kom! Och jag hoppas och tror att alla hade minst lika kul som jag, Emil och resten av ledarna hade. Ett extra tack dock till Anna Maria och Fredrik Uusitalo som råddade och styrde upp allt, så vi kunde fokusera på att leka loss med ungdomarna.

Tre helt fantastiska dagar fick vi med ungdomarna. Dagar som gick hur fort som helst, och det kändes som om vi knappt hann somna innan klockan ringde hemma i huset och vi åkte bort till Frösö Park för att väcka ungdomarna som vi alltid gör; med en orkester med instrument av slaget ”man tager vad man haver”. Sen var det full rulle resten av dagen, från morgon till kväll.

Vi hann med rullskidor, klassiskt och skejt, stavgång, skidskytte, orientering, styrka och spänst. Och det som ungdomarna nog med skräckblandad förtjusning uppskattade mest; Mossolympiaden. 

DSC_0460

Och jag, som fick äran att vara med på alla grupper ute på myren (totalt 3), tycker faktiskt att det är precis lika kul som ungdomarna. Man ger järnet, skitar ned sig, skrattar och sen är man helt slut. Och mitt i alltihopa glömmer man bort att man tar i. Precis så ska bra träning vara.

DSC_0358

Om ni vill se fler bilder, ska ni kika in på anna o emil summercamp i samarbete med Hello Sweden på Facebook. Där finns nära hundra bilder från vad vi gjorde dessa dagar. Och vi hann med en hel del. Det kan jag lova. Dessutom hade vi Lilla Sportspegeln på besök, lovar att hojta till när det sänds så ni inte missar det.

Just nu är jag i Italien med laget. Här ska vi vara i tio dagar och träna och njuta och må gott. Vi kom hit igår kväll, och jag skulle ljuga om jag sa att det spritter i min kropp. Även jag är helt slut sedan helgen, men jag är nog snart tillbaka på banan igen. Tills dess tränar jag klokt och vettigt, läser någon bok och tar någon promenad. Kanske ska gå ut och fota lite?

Moa frågade hur jag gör för att verkligen slappna av och ta åt mig av vilan. Ja du Moa. Det har tagit mig några år att komma på det. När jag var yngre spelade jag fiol. För då försvann alla tankar på annat. Idag stänger jag av mobilen. Låter bli datorn. Tar en bok, sätter mig i soffan och läser. Eller tar med mig en pensel och en färgburk och målar om en möbel. Det kan jag hålla på med i timmar. Eller fotar. Alltså gör saker helt utan prestationskrav. Jag bara är. Jag är egentligen helt osocial. Men ibland kan det vara skönt att ta en promenad med en vän, eller en fika. Det är också något jag mår bra av. Som gör att jag stressar av. Men underskatta inte att bara vara för dig själv. Och bästa tipset är helt klart flightmode på telefonen. Yoga eller inte heller helt fel, varningens finger dock för att det kan komma in lite prestationskrav även där när man ser vad alla andra gör. Gör yogan för din egen skull, och ingen annans!

Nu ska jag gå ut och ta en promenad medan de andra springer en runda. Jag blev ordinerad vila på em. Så då gör jag det jag mår bäst av. Går en promenad. Fotar lite. Och sedan läser lite. I morgon ska jag göra ett nytt försök att få kroppen att hänga med på noterna. Men det vet jag att den kommer göra, i sinom tid, om jag bara lyssnar på den.

So long,

Anna