Close

23 april, 2015

Redo för vardag!

Vi tänker alltid ”äh, det där gör vi i vår, när vi har tid”. Skjuter det mesta dit. Tänker att då har dygnet plötsligt 48h istället för 24h. Eller?

Så våren rusar förbi i 110km/h. Man hinner knappt stanna upp. Längtar till man är tillbaka i vardagen, då träningen styr allt. Då träningen är det som avgör om man har tid att göra det ena eller det andra. Då det känns ok att faktiskt ”skylla” på träningen när man tackar nej till saker. Först då känns det legitimt. Nu har vi ju ingen egentlig anledning att inte göra saker. Och då blir det lätt en hel del av det mesta.

Ändå älskar jag den här tiden. För det är en sån enorm kontrast till vardagen. Ingen klocka som ringer på morgonen. Ingen träningsplanering som styr dagarna. Ingen hänsyn till att man måste vila mellan passen. Inte lika höga krav på att få i sig all den energi som vi behöver när vi tränar alla de timmar vi tränar. Inte riktigt lika stora krav på max antal sömntimmar, även om vi nog är rätt trötta människor ändå, så vi sover nog i snitt 8-9h/dygn ändå. Det är skönt. Man kan verkligen slappna av. Man kan vara lite mer spontan än när träningen är nummer ett.

Nu har vi levt så i snart en månad. Och bara en vecka återstår innan vardagen kommer tillbaka. Vardagen där träningen styr allt. Och jag längtar som en tok.

Kroppen är utvilad. Huvudet lika så. För även om det har varit vår semester den sista tiden, så vilar vi ju inte totalt. Vissa dagar tränar jag mer än andra, men vissa dagar gör jag faktiskt ingenting. Jag tror jag behöver det. Bara tillåta mig själv att tycka det är ok att göra ingenting.

Det kommer jag ha igen när vardagen består av äta-träna-äta-vila-äta-träna-äta-vila. 

De senaste åren har jag varit väldigt sliten på våren. Både fysiskt och mentalt. Att bli besviken och inte vara nöjd tar på krafterna. I år har jag inte haft lika mycket av den varan. Jag har känt att jag har varit på en annan nivå än förut, även om VM nu blev som det blev. Det gjorde att jag fortfarande hade och har en hel del energi kvar. Energi som jag kan använda till att göra roliga saker på våren. Annars är jag mest som en urvriden disktrasa på våren. Blek. Trött. Orkeslös. Viljelös. Opepp helt enkelt. Men så har jag inte känt i år. Jag har ju till och med tävlat!

De sista rasen på SM. Åre XC Open. Och Fjälltopp. Och däremellan några plojgrejer. Både skidskytte och alpint. Riktigt skoj. Dock inte min nya gren tror jag.. 😉

IMG_3456

Topp-trion på Fjälltopp; Ida, jag och Stina. Foto: Jocke Lagercrantz

IMG_3457

Stina knäckte oss allihopa i spurten. Foto: Jocke Lagercrantz

IMG_3333

Ett peppar gäng inför Åre XC Open för snart två veckor sedan.

IMG_3358

Spurt mellan mig och Ida på Åre XC Open. En är en jäkel på spurt, den andra behöver jobba på det. Foto: Lasse Näsström.

IMG_3359

Jag och min bäste vän i målfållan på Åre XC Open. Foto: Lasse Näsström

IMG_3366

Jag satt och njöt i solen och väntade in herrn som kom marscherande någon minut senare.. 😉 Foto: Lasse Näsström

IMG_3374

Parallellslalomrace i Sälen. Adrenalinkick på hög nivå.

Sist jag tävlade på våren var nog 2007 eller 2008. Så det är lite skillnad. Och det är superkul! Formen vet jag inte alls hur den är nu, men på tävlingen i Bruks förra lördagen kände jag mig faktiskt lite stark emellanåt. Och det ger en hel dos med energi och pepp och allt inför den nya säsongen som faktiskt drog igång i måndags.

Vecka 17 är skidåkarnas första vecka. Vecka 16 den sista. Första maj det heliga datumet för många. Det datumet som återigen betyder vardag. Tills nästa april. Men jag vill ha min vardag nu. Träna. Äta. Sova. Vardag.

Den vardagen som jag mer än redo för nu.

Anna

One Comment on “Redo för vardag!

Olle
24 april, 2015 at 15:35

Du har mina lyckönskningar. Ta det lagom och känn lust, glädje och förväntning för riktigt bra resultat den kommande säsongen. Inget kan gå fel om du bara gör ditt bästa.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *