Close

15 april, 2015

Fjället.

I fjällen finns det en femte årstid. Den bästa av alla. Vårvintern. När vädret ändras från den ena sekunden till den andra. Där solen värmer i ryggen och fräknarna frodas på näsan. Bäckarna porlar och fåglarna kvittrar. Man susar fram på skaren som, om man har tur, håller långt in på eftermiddagen. Det enda som hörs är skidorna som krasar mot snön och vinden som brusar i öronen.

           

Sen är den som någon knäpper med fingrarna och vattnet börjar forsa under snön och över allt tittat ljungen fram. Då har vårvintern övergått i vår. Men än är det långt tills dess här i Dalafjällen. 

Där solen sken från klarblå himmel på morgonen. Vinden bar mig hemåt, men stretade emot bortåt. Solen gassade och jag fick ta av mig till bara superunderställ. Nu snöar det ena sekunden och andra försöker solen tappert tränga sig igenom molntäcket. 

Vårvinter i fjällen. Den bästa tiden. Den mest omväxlande tiden. Fjället. Där jag älskar att vara.

Anna 

One Comment on “Fjället.

Mamma
16 april, 2015 at 09:21

Blir det någon summercamp? När?

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *