Close

30 mars, 2015

New York

Halva semestern avklarad. Eller i alla fall första etappen. New York. Ett drömmars resmål för mig. Att få springa i Central Park. Gå igenom de häftiga kvarteren i SoHo. Titta på folk. Äta mat från världens alla hörn.

Och så blev den här semestern. Varken Frihetsgudinnan eller Empire State Building fick något besök av oss. Men restaurangerna nere kring Meatpackning och Chelsea, fick desto fler besök. Vi hyrde cyklar för att ta oss fram, för att upptäcka stadens puls ”for real”. Jag har cyklat i Stockholm, det var en nära-döden-upplevelse, så jag var lite nervös att det skulle vara likadant i där. Men mer fel kan man inte ha. Det var inte läskigt någonstans. Cyklarna hade blinkande lysen och två handbromsar, det fanns utrymme att cykla på och allt sker på ett mer behärskat sätt. Även om de häver sig på tutan snabbare än att det slår om från rött till grönt, så är det ändå behärskat.

Så vi tog oss på cyklarna igenom i stort sätt hela området från Central Park ner mot Battery Park.

Vi ville ju springa i Central Park, men Emil drog på sig en rejäl förkylning på vägen över, så istället för att springa genom parken, så fick vi ta den på cyklar. Vi kunde ana oss till storslagenheten som parken bjuder på när allt är grönt, även om det nu bara var grått och dassigt. Trots det fick man känslan vilken oas det måste vara.

Istället för shopping, även om det blev en del  av det också, så blev det en hel del restaurangbesök. Hade så gärna haft fler dagar för att hinna mer fler restauranger, fler av de restauranger som våra vänner rekommenderat oss. Mer tid att stanna till i på ställen som man nu bara passerade genom vidare mot andra mål. Stanna på de mysiga kvarterskrogarna, fiken, boutiquerna. Men på bara ett par dagar hann vi inte med det.

Hann gå på ett yoga-pass. Hade gärna gått på fler, även om min kropp nog ansåg att det räckte med det passet. Himmel vilken träningsvärk jag fick trots att jag bara var med på ett introduceringpass! Häftigt i alla fall.

 

IMG_2815

IMG_2746

IMG_2751

Central Park.

IMG_2762

Time Square. Både uppe och nere.

IMG_2652

Emil var i NYC i slutet av nittiotalet med familjen, på sommaren. Bodde på ett hotell bredvid World Trade Center som också rasade 2001. Så vi åkte ner dit nu, för att se Ground Zero. Väldigt svårt att ta in. Att förstå. För det mesta av det är ju fortfarande en byggarbetsplats. Och hela området har en aura av något man inte kan ta in, eller förstå.

Sist hann Emil med alla de klassiska tursitgrejerna. Som frihetsgudinnan, Empire State Buidlning, m.m. Den här gången skippade vi det. Jag var inte så pepp på det. Jag ville hellre bara uppleva staden. Utforska den själv. Har lite svårt för att göra saker samtidigt med massa andra, har svårt att ta in det då. Upptäcker hellre saker själv.

IMG_2654

IMG_2700

IMG_2703

IMG_2790

IMG_2794

IMG_2824

Freezing cold.

IMG_2842

IMG_2844

En italiensk restaurang i Chelsea Food market.

IMG_2859

En park vid Chelsea Foodmarket.

IMG_2864

IMG_2727

Empire State Building x 2.

IMG_2870

Det här varuhuset ska jag tillbaka till. Och då vill jag gärna komma ut med en påse med ett par vackra skor i. Typ Lobbisar.

IMG_2688

Typ dessa..

Så för Emil var den här resan en helt annan upplevelse och jag tror minnena från förra resan nog har fått lite glans i kanterna, för han var inte alls lika betagen och imponerad som mig. Jag njöt. Jag vill tillbaka. Emil är mer redo att åka och uppleva en annan storstad. Typ Paris. Jag skulle gärna åka tillbaka och få fortsätta utforska kvarteren. Titta på de hippa människorna som bor runt SoHo. Cykla över Brooklyn Bridge. Och framför allt åka dit en period när man inte behöver frysa sönder och samman.. Ooops. Det var så himla kallt den här gången, och eftersom jag är lite fåfäng, så fick jag frysa. Ville ju hellre vara snygg än varm. Kan man vara dummare?! Haha!

Nu har vår semester fortsatt. Återkommer härifrån senare. Kan säga att vi fortsatte några tidzoner. Glöm inte att lyssna på nästa veckas podcast, då får ni hänga med oss en dag i New York! Och sen ska ni få klart hänga med oss på det här spännande resmålet. Så glöm inte att följa oss på podden Anna & Emil Podcaster. Finns att ladda ner på Itunes eller Podcaster.

So long, som man faktiskt säger ”over here”! 🙂

Anna

Ps. Ni får ursäkta bildkvalitén, hade bara med mobilen..

4 Comments on “New York

Bea
31 mars, 2015 at 08:20

Grymt snygga skor på bilden Anna! Köpt dem hemma eller där?

Svara
Bea
31 mars, 2015 at 08:21

Alltså de beiga på bilden på era fötter.

Svara
Anna Haag
2 april, 2015 at 04:24

LdiR från Tintinstyle/Zmillas.com. Underbara!!

Svara
Camilla
1 april, 2015 at 15:24

Kan meddela att du har rätt när du säger att du tror att central park är häftig att springa i när det är grönt… sprang ett tjej-lopp där förra året i juni, helt underbart!

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *