Close

6 februari, 2015

Att göra det man tror på!

Inför alla mästerskap utom Vancouver 2010, har jag varit i Seiser Alm. Börjar kunna spåren här och det gör att jag känner mig hemma, och lite tryggare. Och då också lite lugnare. När man har varit med ett tag, så lär man sig sakteliga vad det är jag behöver för att komma i fysisk och mental form. Helt enkelt vad jag mår bra av!

När man är yngre saknar man ju dessa erfarenhet och man hänger gärna med de äldre som har varit med ett tag, så gjorde ju även jag. Det är så det fungerar. Alla ska vi ju gå på våra nitar och lära oss hur just vi fungerar. Det svåra med att vara på höjd är just det att våga göra det man själv tror på. För alla vi påverkas så olika. Vissa påveras inte alls av den lite högre höjden (över 1900 möh) medan andra har det superkämpigt. Varje steg kan kännas motigt och får aldrig känslan av att det går lätt här uppe. Jag har varit med om både och. Och det säger ju också en hel del! För kroppen är aldrig den samma år till år. Allt du har gjort innan och inför påverkar också. Så även om du vet i stora drag hur din kropp påverkas, så kanske du är mer eller mindre sliten när du kommer upp, mer eller mindre i form, och det påverkar också hur du klarar av och hur du ska träna.

Sakta men säkert börjar jag inse vad det är jag mår bra av. Och jag vet inte om det är tackvare ”åldern” eller vad det är, men nu vågar jag också följa min plan fullt ut. Jag blir inte längre lika stressad om de andra gör något jag inte göra, eller om jag gör något de andra inte gör. Jag gör helt enkelt det jag tror på! Och det ger ett väldigt lugn i kroppen. Och då mår man ju bra!

Just idag har jag vilodag. Märkte vid frukosten att ingen annan hade det, men det är ändå en rätt avslappnad känsla här, så jag fick ändå sällskap hela frukosten där jag njöt av lax och lufttorkad skinka och en soya latte. Lyxfrulle med andra ord! Vissa kör fart idag, andra lufsar runt på skidorna. Några kör fart i morgon, däribland jag, medan andra vilar. Alla har vi vår egen plan här, och inte som under sommaren när man är på läger där alla i princip följer samma plan om man inte har några skavanker. Just för att alla behöver olika. 

Jag valde nog i alla fall rätt dag för vila. Snön har fallit sidledes hela dagen och blåsten har kommit i byar. Jag har trivts rätt bra på mitt rum. Kikat på semesterresor till våren.. Ska snart ta min bok och krypa upp i sängen, men först lite mellanmål med de andra nere i den kombinerade baren/cafeterian på hotellet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotellets solterrass. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har lufsat fram på skidorna här nere. Njutit av varenda steg. Fokuserat på de bitar i tekniken där jag behöver jobba och däremellan bara försök insupa den härliga miljön och få energi av den, för det är ju det man (i alla fall jag) får av den här miljön. Första dagen vilade jag på förmiddagen, eller jag tog en promenad istället för att åka skidor, och då passade jag på att ta med mig den ”riktiga” kameran för att bjuda er på lite bilder. Och trots att vädret ser helt magiskt ut på bilderna, var det dis den dagen, så ni kan ju tänka er när det är bara en endast stor sol på himlen. Då vet man ju knappt var man ska ta vägen och att gå in mellan passen känns mer som ett straff än en belöning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Där pinnarna är, är det översta skidspåret. Här åker man på över 2000 meters höjd. Helt fantastiskt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som om nån skulle få för sig att åka fortare?! Alltså förutom på skidor då…:-)

Ofta när vi är iväg har vi någon eller alla av våra vallare med oss. Jag vallar sällan mer än att bättre på fästet emellan passen. Bortskämd är förnamnet. Men här nere står vi för fiolerna själva. Och jag har ingen annan än mig själv att skylla när jag kommer med bakåt än framåt i backarna.. Men lyxigare än så här blir inte vår vallning då vi bara har en profil och sällan orkar någon vänta tills nästa är klar. Bortskämda skidåkare får valla själv helt enkelt! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Längst in och längst ned i garaget har de ställt upp ett bord där vi håller till. Eller håller till och håller till. Jag var där i tisdags och sicklade av skidorna, sedan dess har jag bara dragit på något lager till uppe på den gamla vallan. Mer proffsigt än så blir det väldigt sällan när vi tränar. Helt enkelt lite bättre om det går tungt när man tränar, så får man slita lite mer, så blir lyckan dubbel när man får på sig tävlingsskidor som både går snabbare och lättare. Gäller att vara smart ibland! 😉

Nu är det mellanmål här nere. Jag går in i min lilla bubbla på mitt rum och läser inredningsmagasin och böcker. Rena rama semestern med andra ord! Jag gör helt enkelt det jag tror på.

So long,

Anna

6 Comments on “Att göra det man tror på!

Anja Jatko
6 februari, 2015 at 19:16

Ha det gött Anna!
Tack igen för alla fina foton och ett fint reportage.

Svara
Erling Gjøstøl
7 februari, 2015 at 00:40

Bra at du tør gjøre det du tror på. Det fører som regel fram.
Takk for flotte bilder og god artikkel!
Lykke til med fartstreningen i morgen.

Svara
Olle
7 februari, 2015 at 14:41

Jag hoppas att du får en riktigt bra uppladdning inför VM. Att du får massor av energi och får känna dig stark. En viktig sak tror jag är att inte bli för övertaggad utan försöka behålla ett lugn. Att undvika media och folk i allmänhet så mycket som möjligt en tid före tävling eftersom vissa av dom suger onödig energi. Hålla koncentration och fokus.

(men vad vet jag, du är säkerligen mycket smartare än mig)

Svara
Anonym
8 februari, 2015 at 14:54

Hej Anna
Jag är en 14-årig tjej som tränar sex gånger i veckan. Jag tränar åtta pass i veckan (9 timmar), allt från fotboll till skidor. Är lite fundersam över hur mycket man ska träna. Hur mycket tränade du i min ålder?
Lycka till på VM. Vi kommer och hejar:D

Svara
Rainer Bonhof
9 februari, 2015 at 13:56

Ingen har så nydelige øyne som Anna. Lykke til i Falun. Håper dere ræv(..) de norske skinazistene……..

Svara
Andreas
23 februari, 2015 at 19:26

Underbara bilder!

http://frifrakt.nu

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *