Close

16 december, 2014

Blåa nyanser.

Vilodag idag. Då sätter jag mig med en kopp te och surfar runt på alla sidor jag har sparade för att finna inspiration till huset. Om det är något som får mig att slappna av, få lite perspektiv på saker och ting och bara vara i nuet, så är det att drömma och planera huset.

Just nu är ju nästintill allt, förutom en vägg, vit. Vitt vitt vitt. Antagligen är det för att det är så mörkt ute nu som jag så gärna vill sätta mer färg på väggarna. Få mer ombonat runt omkring mig. Sovrummet är det som behöver bli mysigare. Idag känns det så kalt. Har köpt hem 15 provburkar med färg från Farrow & Ball tillsammans med två av deras böcker om färgsättning. Kunde ju inte bara välja en liksom..

Jag är ju väldigt svag för blått. Och grått. Dessa två ihop kan få mig att gå i total spinn!! Jag fick ju igenom att en av väggarna hemma målades med denna nyans, och jag är så nöjd som man bara kan bli. Jag tog helt enkelt med mig mitt färgprov på denna färg och fick Fresks i Östersund att blanda till rätt nyans. Jag fick tre olik prover i olika matthetsgrader (0, 5 och 7 tror jag det var) och det var som att det var HELT olika färger. 7 var den matthet som gav just den nyans jag ville ha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Railings. Den här bilden är från innan bokhyllan var byggd. Numera är det en bokhylla från golv till tak där ljusstaken (det silverfärgade) står.

Det som blev kvar efter att väggen och bokhyllorna var målade, har använts flitigt av mig på diverse möbler hemma.. Ibland kanske det blir lite för mycket dock. Sängen ni anar där längst in, är numera målad i denna nyans. Lika så en kista och en pall.

De flesta av färgproverna jag beställde hem nu, var i just gråa och blåa nyanser, men även en del gröna då Emils favorit är grön. Själv har jag väldigt svårt för den färgen, men kan ändå se charmen i den när jag ser bilder med toner av grönt på väggarna. Grått känns som ett bra mellanting mellan grön och blå.. Får se vem som vinner denna kamp. 😉

Sovrum

Bilder från pinterest.

Nu sitter jag och letar inspirationsbilder på sovrum med varmare nyanser. Vi har högt i tak hemma, och har funderat på att ev bara måla taket i en varmare ton. Eller måla större delar av väggen, men lämna kvar vitt längst upp. Eller bara mål någon av väggarna. Vi har ju även i sovrummet en svängd vägg, som i de flesta rum, som gör att jag vill tänka till rejält innan jag gör något när färgen upplevs så annorlunda när väggen svänger.

Och så här kan jag sitta. I timmar. Rum för rum. Och jag misstänker att jag kan fortsätta så här i all evighet. Kommer nog aldrig att sluta göra om hemma. Väggar kommer målas, rum kommer möbleras om.

sovrum lampor

Buster Punch Hooked 6.0, bild från Artilleriet. Och ja, min önskelista innehåller några lampor. Synd bara (eller som tur är kanske man ska säga) så är ju nästan alla lampor så pass dyra att det just får stanna vid en ö n s k e l i s t a just nu. 🙂 

Och sen har jag ju min svaghet för l a m p o r. Man kan aldrig ha för många. Och är det något som förändrar ett rum så det just lampor. Färger och nyanser skiftar ju också med ljuset, och ljusätter man på olika sätt, så upplever man ju färgerna olika. Och tavlor. Det om något förändrar ju rummen.

IMG_1153

Min favorit just nu. Tavlan alltså. Målad av Emma Malm. Och jag hoppas och tror och vill att vårt hus ska få visa upp fler tavlor från henne inom närmaste framtiden.

Yes. Det är det jag sysslar med idag.

So long,

Anna

Psst.. Och så här såg det ut för nästan exakt ett år sedan.