Close

21 november, 2014

Tillbaka. Känns det som.

Så var årets säsong igång. Äntligen! Känns som om jag har gått och väntat i evigheters evighet att den här säsongen ska dra igång. Sugen efter att dra på mig nummerlappen har bara ökat dag efter dag sedan i slutet av september. Och nu har det på något sätt nått sin kulmen. Jag var mer än redo att dra på mig nummerlappen idag.

Trots det var inte aptiten på topp i morse. Om jag förnekade att det berodde på nervositet? Jajamensan. Om jag ljög? Jajamensan. Nervös så ut i fingerspetsarna trots att jag inte ens själv förstod det. Fast det gör jag nu i efterhand.

Nervös ska man ju vara. Annars är man inte redo. Så det var ju bra att jag var det. Ibland kan det gå åt andra hållet för mig, jag bli alldeles loj och då är det verkligen svårt att pressa ur allt det där som krävs för att man ska korsa mållinjen nöjd.

Idag var jag lagomnervös. Rätt skönt. För då är det enklare att tänka klart. Ta rätt beslut och tänka logiskt. Pressa ur det man har i kroppen för dagen och på ett konstigt sätt njuta av att det gör så ont i musklerna av mjölksyran. För mjölksyra, det fick jag idag. Tidigare än jag trodde. Och det berodde nog på de där berömda ”premiär-nerverna” som alltid dyker upp. De som gör att benen lätt känns som stockar. Armarna lika så. Som att nervositet-fjärilarna går från magen ut i armar och ben när väl starten går. Och det gör att den där mjölksyran dyker upp som ett brev på posten, lite tidigare än i vanliga fall. Och jag tror det är lika för alla, mer eller mindre.

Nu är dock premiären gjord och för varje lopp som jag får i kroppen, kommer allt mer och mer att gå på retur och de där premiärnerverna kommer bara vara ett minne blott.

Mitt enda mål idag vara att köra så fort jag kunde, i alla partier. Inte fortare än jag kan, vilket jag ibland har försökt och då spänt mig och allt har skitit sig. Milt sagt. Idag åkte jag så fort jag kunde. Så fort jag behärskade. Försökte hitta den där berömda ”avslappnade tekniken” och få fart av varje stavtag, varje frånskjut. Vissa partier fick jag till det, vissa inte.

20141121_114541

Intervju med radiosporten i målgång.

20141121_140605

Prispallen. Sofia Henriksson. CK. Jag.

Banan har ju en chocköppning, där vi startar upp över en brant kulle på stadion, över stadion och sen ut på banan där de första 2 km består av långa, böljande stigningar som brantar till på slutet. Sen blev det ett längre parti (kanske 1 km) med lättare åkning och utför, innan man kommer in i ”sprint-banan” där backarna är kortare och brantare, men nog så långa att man ändå hinner bli stum på toppen.. Och sen snabba utför med kurvor och sen in på stadion igen och den där branta kullen vi startade ut över. Och sen sprintbanan igen innan vi går in över kullen på stadion sista gången och in i mål.

Redan efter 1 km kände jag att det tog emot lite. Och sen var det bara att fästa blicken någon meter framför sig och kriga på. Och jag tvekar inte en sekund på att det kommer bli lika i morgon när vi ska åka nästan dubbelt så långt och i skejt.

Bruks 2014 målgång

Foto: Nisse Schmidt, www.dt.se

Bruks 2014 klassiskt

Foto: Nisse Schmidt, www.dt.se

I morgon kör vi den långa banan två varv och sen avslutar vi med sprintbanan. Tror det blir exakt 10km. Idag åkte vi mellan 5,8-6km. Och trött, det kommer man bli. Får se vad kropp och knopp säger i morgon, men oavsett vad så har jag fått de kvitton jag de senaste åren bara drömt om att få den här helgen. 

Jag tror faktiskt jag är tillbaka på en nivå där jag själv mår bra av att vara. Där jag känner att jag ha möjlighet att göra mig själv rättvisa. Det är ett annat lugn som finns i min kropp nu. Och det är jag oerhört tacksam och glad för.

Nu kör vi bara, eller hur?!!

So long,

Annapanna

(som faktiskt är lite mör.. :-))

2 Comments on “Tillbaka. Känns det som.

Helena
21 november, 2014 at 21:10

Så kul Anna!! Stort lycka till i morgon!!!

Svara
Elisabet
22 november, 2014 at 05:01

Bra start på säsongen! Lycka till under resten av helgen!

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *