Close

30 oktober, 2014

Tack å hej, Mallis!

7 dagar på Mallorca var perfekt. Vi hann njuta av sol, värme och bra träning. Få lite avkoppling och ladda upp batterierna innan säsongen drar igång om mindre än tre veckor. Nu känner jag mig dock redo att komma hem. Få tända ljus. Få frysa efter passen och värmas upp i duschen. Få packa upp väskan efter nästan tre veckor bortrest. Få börja känna pirret i magen som sakta men säkert kryper fram ju närmare säsongsstarten vi kommer.

Sedan vi lämnade laget i snön i Val Senales har vi dragit ner lite lagom på träningen, men behållit kvalitén. Av erfarenhet vet jag att det här är en känslig period och även om det går bra just nu att träna på, kan det kosta allt för mycket om några veckor. Så vi resonerade så att vara lite klok före denna gång. Tänka till före, och slippa betala ett för högt pris när väl säsongen drar igång.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mallis bjuder verkligen upp till bra träning, speciellt på rullskidor eller cykel. Även löpningen är fin, det finns många vandringsleder upp i bergen och mellan byarna. Vi fokuserade dock på rullskidor denna trip.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyrde en bil för att kunna ta oss närmare bergen utan att behöva ”slösa” tid på att transportera oss bort till backarna och knappt hinna åka något där innan det var dags att vända hemåt igen. De första dagarna tränade vi med klubben, deras sista två dagar var våra två första. Vi hann med både race och ett längre distanspass. Alltid kul att hinna få lite tid med klubbkompisarna innan säsongen drar igång. Under säsongen är det oftast bara i Bruks och på SM som vi ses, då vi ofta endast åker världscup.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så vi fick sju härliga dagar på Mallorca. Det var perfekt träningstemperatur på mornarna, men lite varmare på eftermiddagarna, så vi la alla fartpass på morgonen och fokuserade på återhämtning på eftermiddagarna. Gick ut och åt gott på kvällarna och somnade som klubbade sälar alldeles för tidigt, och vaknade så klart alldeles för tidigt. Men det gjorde ju inget när vi ändå skulle ut och träna på morgonen, och ju tidigare man kom ut desto skönare luft och temperatur var det ju. Och desto mer var kvar av själva dagen. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu ska vi hem och njuta av att vara hemma i några dagar innan nästa läger drar igång om 10 dagar. Årets sista läger och årets första riktiga snöläger!

Anna

Psst.. Nästa inlägg får ni lite tips om Mallis, för er som är intresserade!

 

 

 

2 Comments on “Tack å hej, Mallis!

Frida
30 oktober, 2014 at 21:02

Stort lycka till för den kommande säsongen. Ser fram emot tips om träning på Mallis. Kramar

Svara
Matte
4 januari, 2015 at 16:14

Shit, do you even squat?! 😀

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *