Close

9 juli, 2014

Vad är väl en bal (besök) på slottet?

För nästan en månad sen, åkte jag och mamma till Stockholm för att träffa Kungen. Och Drottningen så klart. Ida och Emma mötte upp och från Östersund, och vi piffade och donade för de där knappa 2h på slottet. Om det var värt? Oh ja. Vi kände oss som små prinsessor bland alla de andra ”medaljörerna”. Man kan nog säga att vi sänkte medelåldern rejält.. Det var alltså inte bara vi som fick ta emot medalj av kungen, utan ca 20 personer till för olika saker de utfört som Kungen ansett vara värt en medalj. Det var forskare, musiker, skådespelare, fotografer, docenter m. fl. Och vi, ja, vi var skidåkare. Ja, för precis så sa de när vi ropades upp för att få mottaga medaljen. ”Anna Haag, för hedersvärda prestationer som skidåkare”. ”Ida Ingmardotter, för hedersvärda prestationer som skidåkare”. ”Emma Wikén, för hedersvärda prestationer som skidåkare”.

Kändes lite märkligt, om än väldigt väldigt högtidligt. Det är svårt, när man är inne i ”bubblan”, att förstå att någon kan tycka att det är hedersvärt att vara skidåkare. Att vara forskare, ja visst. Eller docent, för då har man ju verkligen utfört något. Men som skidåkare? Något bra måste vi ju ha gjort i alla fall. 🙂 Mamma som var mitt sällskap för dagen, stod i alla fall och rös. Kanske är det lättare för någon med lite distans till allt vi är med om, att ta in det. För oss rullar det ju på i hundra, tid att stanna upp och njuta är ju knapp. På något sätt är man ju redan på väg mot nästa mål. Nästa utmaning. Jag tänker för mig själv att den dagen när jag inte är skidåkare längre, kommer jag få ta tid till att reflektera över allt vi får vara med om.

Men en bal (besök) på slottet, är ju få förunnade och det var inte för inte, vi nästan viskade när vi pratade när vi kom in genom de stora portarna och gick uppför den mattklädda stentrappan med statyer på sidorna. Och in i salen med bilder på tidigare regenter som stirrade ned på oss från väggarna. Högtidligt var ordet. Och ja, ett besök på slottet, är just ett besök på slottet. Speciellt.

Att CK (Charlotte) inte var med, beror ju på att Charlotte redan har fått denna medalj efter hennes succéfyllda OS i Vancouver (det också!), så vi fick klara oss utan henne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På väg mot Slottet. Med finskorna i väskorna och tjattrande om allt mellan himmel och jord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stiligt värre (i promenad-vänliga skor.. :-))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finskorna plockas fram på slottets innegård..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamma & Jag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ida och Anders.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fina Emma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skoombyte.. High heels är inget för våra fötter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fast jag ska inte klaga, för det kändes väldigt väldigt ärofyllt och högtidligt att få mottaga den medaljen. 8e graden, högblått band. Det ni.

Klänning: By Malina Skor: Zara Smycken: Uitsyou

Tack allihopa för den häftiga dagen. Tack Myrna som hjälpte mig att fixa hår och make och tack Eva för allt.

Innan vi gick till slotten var vi och provade lite kläder allihopa, men det får ni se med av vid ett senare tillfälle. Spännande värre! 🙂 Lite kul kanske i alla fall att få se oss i lite annan utstyrsel än vanliga fall.

Må så gott!

6 Comments on “Vad är väl en bal (besök) på slottet?

Ine
9 juli, 2014 at 14:43

Så flott du er! Spesielt på det siste bildet 🙂
Fikk gåsehud da jeg leste ”Anna Haag, för hedersvärda prestationer som skidåkare” … Heia deg!

Svara
Kikki
9 juli, 2014 at 16:23

Trevlig dag. Måste bara berätta att jag läste att ni hade finska kvinnor i kassen alltså finskorna. Undrade ett par ggr om hur o varför de låg i väskan 🙂

Svara
Göran
9 juli, 2014 at 18:11

Trevlig dag för er alla tre! Bara att gratulera!

Svara
Anja Jatko
9 juli, 2014 at 22:15

Oj såå fina ni var alla tre, Stort Grattis!

Svara
Carl-Johan
10 juli, 2014 at 00:05

Det står ”förtjänstfulla” i motiveringen. Inte ”hedersvärda”.

Svara
Anna
10 juli, 2014 at 10:11

Åh vilket pris att få! Ni är så fina i era klänningar., dessutom. Vart kommer Emmas blå klänning ifrån?

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *