Close

3 februari, 2014

Snart lyfter vi!

Just nu sitter jag tillsammans med resten av distanstjejerna, några av vallarna och ledarna på Zürich flygplats. Om 35 min lyfter det specialchartrade planet (via FIS tror jag eller om det var IOK) mot Sochi. Äventyret börjar nu!

De två senaste nätterna har vi tillbringat i Davos, för att minska antalet timmar i bil till Zürich. Resten av laget som ej reser idag, är kvar i Davos tills deras respektive resdagar beroende på vilken distans de börjar med.

Jag tar med mig många positiva saker från lördagens lopp, trots att jag inte är helt nöjd med hela loppet och mitt genomförande. Men som någon sa, man kan alltid alltid hitta positiva saker i allt. Så jag tar med mig att utgångsfarten äntligen verkar hitta tillbaka, ett steg i rätt riktning. Den klassiska tekniken har hittat hem igen och jag kan driva på, speciellt i backarna. Sen verkar jag inte funka helt på topp när jag kommer från hög höjd ner till låghöjd, på samma dag som man ska prestera (vi reste från Seiser Alm kl 06.30 på lördag morgon). Eller det vet jag ju egentligen inte, det enda jag märkte var att jag flåsade och flåsade och flåsade. Som om jag blev chockad av att man kunde ventilera så hårt. Jag lyckades aldrig hämta andan! Det var till och med lättare att andas på toppen av backarna än i nedförsbackarna.. Det var verkligen en ny upplevelse. Som tur är, är ju OS på höjd, så jag slipper förhoppningsvis det där.. 🙂

Nu börjar folket gå på planet. Jag försöker fortsätta ladda med positiva tankar och energi och hoppas att formen kommer flygande. 3 veckor sedan sjukdom är lite kort om tid för att hinna nå toppform, men det är ju över 2,5 veckor kvar av OS så jag förväntar mig att den kommer.. Någon gång ska jag få uppleva den perfekta uppladdningen, ni vet där man kan följa planen till punkt och pricka mer än 6 veckor före datumen då man vill PIKA! Det ni. Jag har en plan.

Men nu gäller det att acceptera läget där jag är nu. Och det börjar jag så sakta göra, även om det kanske bli någon dipp när resultatet inte riktigt blir som jag önskar på tävlingarna.. Men träningen går bättre och bättre så jag hoppas och tror och laddar med allt jag bara kan för att få mig själv i ”rätt läge”. Och jag närmar mig. Med stormsteg.

Och ni kan nog bara ana hur spänd och förväntansfull jag är för att få komma till Sochi. Hur kommer det vara?! Hur kommer boendet se ut? Banorna? Hela alltet? Hur kommer Ryssland vara? Jag är spänd. Laddad. Taggad. Och börjar nog bli redo, psykiskt i alla fall. Hoppas kroppen hänger med. Eller det vet jag att den kommer göra. Snart! Nu kööööör vi, som Magda Pajala säger!!

Sochi – here we come!!

Jiiiehoooo!

Anna

14 Comments on “Snart lyfter vi!

Elisabet
3 februari, 2014 at 12:24

Vad roligt att höra att formen verkar bli bättre och bättre!

Stort Lycka till i OS!

Svara
Ola
3 februari, 2014 at 19:38

Ja lycka till nu, både du Anna och Emil! Det ska bli väldigt spännande att följa er i Sochi. Jag tror du kommer att göra ett bra OS med tanke på förutsättningarna… eller jag tror du kommer skrälla, i ett lopp i alla fall

Svara
P-A
3 februari, 2014 at 15:25

Lycka till i OS.

Svara
Synnöve
3 februari, 2014 at 15:49

Ett STORT LYCKA TILL!

Svara
emily
3 februari, 2014 at 16:04

lycka till lycka till lycka till!! hoppas det blir en jättebra upplevelse för er 🙂

Svara
Eric
3 februari, 2014 at 16:49

Lycka till o ha roligt. Alltid lätt att slå på den som ligger heter det väl appropå en del inlägg här. Nu när du o dom andra väl är uttagna så skall ni ha allt stöd som finns.
Köör så de ryyker.

Svara
jequ
3 februari, 2014 at 18:58

Wow, du är med i OS!!!! Det är många i vårt land som är avis. Läs o lyssna bara på positiva saker. Satsa på att göra så gott du kan och har du gjort det så kan du vara nöööööjd.
STORT LYCKA TILL OCH HÄLSA ALLA ILANDSLAGET!!!!!

Svara
UlrikaH
3 februari, 2014 at 19:35

Jag gillar din plan och inställning 🙂 Kör hårt och njut av att tävla i OS! Stort lycka till!

Svara
Rustan Essebo
3 februari, 2014 at 19:42

Hoppas Emil pumpar dig hårt i gumpa-lalla, så du lär dig åka bättre 🙂

Svara
Rickard
4 februari, 2014 at 13:17

Moget…

Svara
Hans
3 februari, 2014 at 21:48

Säger som Magnus Uggla ”jag mår illa ” denna uttagning av deltagare till OS måste vara det mest korkade som svensk skidåkning upplevt.

Svara
Rickard
4 februari, 2014 at 13:19

Och varför vädrar du dina åsikter här? Bättre att du kontaktar IOK om ditt illamående..

Svara
Catrin H
4 februari, 2014 at 07:45

Lycka till härliga du!!

Svara
Lycka till
4 februari, 2014 at 11:24

Bra nivå på en del inlägg… och jag är imponerad över hur en del tror att man lär sig åka skidor, jag har alltid fått förklarat att nyckeln är hård skidträning under många år!
Jag tror att du trots att uppladdningen inför OS inte varit optimal att du kommer lyckas riktigt bra, du har trots allt en del mästerskaps medaljer hemma, det är inte många som har, du är bäst när det gäller!

Vad gäller Emil är det äntligen dags för honom att kriga sig till ett os guld som vi unnar honom så mycket!

Lycka till!

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *