Close

12 november, 2013

Med laget igen!

Igår kväll hade vi samling med laget. Första gången tillsammans på flera månader. Fast ändå kändes det precis som vanligt. Precis som det ska. Skratt och prat och roligt. Massa att prata om vad som hänt sedan sist vi sågs, och för en gångs skull hade det kanske hunnit hända grejer mellan tillfällena. I vanliga fall ses vi nästan för ofta för att saker ska hända emellan som man kan berätta om.

I morse var vi ett stort tjejgäng som drog ut på fjället, snackade och njöt av det fina vädret. Pratade om dittan och dattan. Efter ett tag vände några och åkte hem, medan andra anslöt som hade varit kvar nere på stadion och testat skidor på förmiddagen. Och alla njöt vi lika mycket! För trots att det inte är så jättemycket snö och lite mer skulle behövas för att det ska bli helt perfekta förhållanden (vilket betyder: kan man åka med tävlingsskidor?!) så är vi på skidor. På natursnö. På låghöjd. I Sverige. Och man kan åka RUNDOR, man behöver inte åka och vända eller snurra varv på varv på en kort bana. Utan vi kan åka i tre timmar och bara korsa där vi åkt tidigare. Det om något, är lyx!

Mellan passen hade vi den årliga lagfotningen. Och när alla stod uppradade och klara inser vi att två saknas. Och självklart var Herr Jönsson en av dem. Då är det inte roligt att vara ”fru Jönsson” i sällskapet. ”Men ring han då, Anna” eller ”har du ingen koll på gubben din, Anna?”.. Som ni förstår var det kanske inte första gången.. Och garanterat inte den sista heller. Men vi är vana. Efter så många år tillsammans, med alla i laget, vet man exakt hur alla kommer vara och reagera i dessa situationer. Vem som suckar högst. Vem som trivs framför kameran och vem som inte gör det. Vem som vill gå hem och bara få det överstökat. Vem som är i sin egen värld och knappt är med på vad som händer. Sånt har man koll på. För vi blir ju som en familj. Den här ligan.. Alltså. Vilket gäng. Ihop buntade för att vi gillar samma saker, ibland kanske lite för lika. Men samtidigt förstår vi varandra väldigt bra. Det finns nog inga som förstår varandra så bra som vi i laget. Så är det bara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redo för fotning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För en gångs skull var grabbarna på plats innan tjejerna. Händer inte ofta..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fina Emma med det bredaste smilet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CK är taggad för fotningen. Hon är en av dem som vill att det ska bli tjop, tjop, KLART! Och jag håller med henne..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lyckades som vanligt (alltid) sno åt sig nummerlappen med sitt födelsenummer..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å jag fick vara med på kort..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inte bara en gång, utan två gånger!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fia myser i solen! Den värmde faktiskt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stina var på spexhumör! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herr Jönsson anländer. ”Bättre sent än aldrig” skulle man nog kunna säga är hans slogan..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men leendet är aldrig långt borta! 🙂

I morgon har jag vilodag. En riktig sådan. Utan Bengan-styrka. Bengan (herr Stattin som är min coach) tycker att jag kan passa på att köra styka på vilodagarna, för då tar det ju ingen tid av den riktiga träningen. Där är vi dock av lite olika meningar, även om jag förstår hans tanke.

För mig räknas inte styrkan in i den övriga träningen, den är enbart ett kryss i träningsdagboken att jag har kört den. Och när man ska träna 4-5h kondition på en dag, blir det tajt att få in styrka, även om det går. Därför lägger han det på vilodagarna. För flåset får ju (nästan) vila i alla fall och sen är ett styrkepass över rätt snabbt också, jag är sällan i gymmet mer än 1 h.

Ofta kör jag styrka på förmiddagen och sedan sticker jag direkt ut på ett 2h pass efter, ibland 3h pass. Men när det inte är lätt att komma åt ett gym, så får man tänka till lite. Så i söndags använde jag vilodagen till att leka på gymmet. Kanske blir det så någon till gång framöver då man inte så lätt kommer åt gym när man reser, men jag brukar vara rätt rädd om mina vilodagar. Hedra vilodagen liksom. Slappna av lite, sova ut och göra allt man inte hinner med annars.

Så i morgon ska jag v i l a.

Tävlingspremiären närmar sig btw, sjukt kul!!!! 😀 Bara 10 dagar kvar. Wooohoo!

Anna

 

 

6 Comments on “Med laget igen!

Magdalena
12 november, 2013 at 21:58

Skitsnygga bilder!

Svara
Martin
12 november, 2013 at 22:08

Heja Anna,
Kanske skall du träna styrka på eftermiddagen dagen före en vilodag istället? På så vis får musklerna en chans att faktiskt bli starkare av styrketräningen. Som du gör nu är det nog risk att du inte får en bra återuppbyggnad av musklerna efter styrketräningen. Vad tror du om det?
Bästa hälsningar

Svara
Anna Haag
13 november, 2013 at 09:12

Hej!
Bäst effekt av styrka får jag på morgonen, därför brukar jag prioritera att köra styrka då. När musklerna är fyllda av energi. Sedan har jag inte tid/möjlighet att ge dem bästa tänkbara återhämtning (egentligen ska man ju bara köra styrka och inte distans efter, men det har jag inte tid till!) utan jag måste ut och kör distans efter. Oftast. Eller köra på vilodagen. I träningspusslet är det inte lätt att få till allt perfekt och då för ofta styrka lida lite.. Så ser jag på det, men tack för omtanken!
Anna

Svara
Hilda
13 november, 2013 at 07:27

Härligt gäng!
Min iPad räknar ner till VC-premiären:D

Svara
Rund är också en form!
13 november, 2013 at 11:00

Härligt. Ni ser ut att ha riktigt roligt! 🙂

Svara
Johannes
13 november, 2013 at 12:17

snygga dräkter i år ser det ut som! men är inte tävlingsdräkterna ruskigt kalla? vad har ni under om det är, säg -10? Jag införskaffade ett par tights för skidåkning i fjol och måste erkänna att jag tyckte väldigt synd om mig själv som behövde gå ut i dem när det började närma sig nollan, fast jag kör ganska hårt och borde bli varm. det kanske bara är vi västsvenskar som är veka?

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *