Close

8 april, 2013

Spread the love – Fast&Female

För drygt 1,5 vecka sedan samlades 101 tjejer mellan 11-15 år och 15 ledare från Sverige och USA på Riksskidstadion i Falun. Tillsammans lekte och snackade vi i drygt 3 h.

Teamat för dagen var, precis som i alla andra Fast&Female event:

Spread the love: Get as many girls hooked on a healthy and active lifestyle

Dominate the world: Rejoice in the possibility of being leaders in all we do

Jag kom i kontakt med organisationen Fast&Female genom Chandra Crawford (deras grundare) och Kikkan Randall som är US-president för ett par år sedan, och har sedan dess haft som dröm att anordna ett event i Sverige. Fram tills nu har det bara hållits event i USA och Kanada. Så i år var det äntligen dags för premiär utanför Amerika!

Tack vare ett enormt jobb från min mor (TACK!!!), som samordnade och planerade allt, från mat och boende för oss ambassadörer (ledare) till att ordna med lokal och zumba instruktör, kunde vi ta emot alla förväntansfulla tjejer på eftermiddagen den 25 mars. Vi säkerligen lika taggade som alla barnen. Vi hade satt ut banor, planerat lekar och pyntat oss själva i rosa. Så klart. Fast&Females färg. Och det gillade vi skarpt. Med som ledare var förutom jag själv, Kikkan Randall, Charlotte Kalla, Liz Stephen, Emma Wikén, Jessie Diggins, Holly Brooks, Lisa Larsen, Hanna Falk, Ida Sargent, Jenny Limby och Karen Messenger. Blandade amerikanska (Karen är kanadensiska) och svenska frisk, och tjejerna verkade inte ha några som helst problem att förstå vad de amerikanska tjejerna sa!

Vi började med att leka på skidorna i ca 1,5h. Vi körde stafetter, starter, slalombana, doppboll, skidskytte m.m. Sen gick vi i samlad trupp (100 tjejer är rätt många när man ska ta och transportera sig, vi blev ett helt sjukt långt led!) till Lugnets Sporthall där vi alla fick en rejäl baguette och ett glas juice (vilket var räddningen för tjejernas blodsocker tror jag..) innan vi gick till en av hallarna. Där samlade vi ihop oss, och alla vi ledare berättade lite om oss själva, varför vi valde skidåkning, ett roligt minne kopplat till sporten, vilket djur vi tänker att vi är när vi ska åka fort, hur gamla vi alla var, hur länge vi har åkt skidor osv osv. Det var fritt fram för frågor, och vi hade nog kunnat hålla på hur länge som helst tror jag. Frågorna ville aldrig ta slut och vi ledare ville aldrig sluta prata.

Tillslut var det i alla fall dags för eftermiddagens sista aktivitet. I långkalsonger och undertröja stod vi alla där, ledare som tjejer, och rockade loss i zumba. Och himmel vad kul det var! Vi skrattade så vi knappt kunde dansa. Och den ena dansade sämre än den andra, men jag dansade nog sämst. Men så kul det var!! Tack Linda-Marie från Må Bättre i Falun! Om vi var svettiga och lite trötta från skidåkning, var det inget mot hur vi var efter dansen!

Efter det blev det autografskrivning och fotografering, och efter drygt 3h tillsammans gick tjejerna åt ett håll och vi ledare åt ett annat. Med ett sånt brett leende på läpparna att det nästan värkte i käken. Vilken dag! Helt fantastisk! Vilken energi man får när man får vara med på en sån här grej! Wow!

Hade vi haft möjlighet, hade vi nog lika väl kunnat vara det dubbla antalet, men jag tycker det är viktigt att vi ledare hinner få lite kontakt med tjejerna, så fler kändes för mig som en omöjlighet. Men kanske kan vi vara fler till nästa gång? Jag hoppas hoppas verkligen att jag kan ordna en nästa gång. Det vore så kul! Det vore så kul att kunna ha det på fler orter, i Stockholm, i Östersund, i Umeå, i Göteborg, ja, på fler orter i Sverige! Nu har jag tyvärr inte så många dagar per år som jag kan hitta på sånt här, men kanske kan vi få till det igen nästa år. Och då kanske det är Stockholms tur? Vem vet?

Tack till alla tjejer att ni kom. Ni förgyllde både min och de andra ledarnas dag. Ni är fantastiska! Vilka otroligt härliga människor ni är att ha och gör med! Alla kämpade, alla skrattade och alla peppade varandra, precis som det ska vara!

Tack mamma för att du höll i alla trådar. Du är bäst.

Sen vill jag passa på att tacka alla dessa företag för ert stöd, utan er hade vi aldrig kunnat genomföra det här projektet, så tack till…:

Hallton som såg till att vi ledare fick i oss mat.
Falun.se som hjälpte till rent allmänt med allt runt och omkring
Svenska Skidspelen där speciellt Anki Kjellberg ska ha ett STORT TACK för att du guidat och hjälpt mamma med så mycket.
Scandic Hotels så att vi hade någonstans att bo!
Redema i Östersund för de snygga trycken på t-shirtarna.
Centrumtryck som hjälpte oss med inbjudning och planscher
Helly Hansen som såg till att vi hade så otroligt snygga t-shirtar!
Svenska Skidförbundet som egentligen är Jenny Limby, som på kort varsel kunde komma och vara med som en mycket uppskattad ledare!
Må Bättre i Falun som fick oss att skaka loss både rumpa och armar allt vad vi kunde i zumban!
Falu IK för lånet av alla leksaker, ni räddades oss!
Dalarnas Bröstcancerförening som bidrog med de fina tagsen!
Arctic Paper i Grycksbo som bidrog med otroligt god middag efter aktivitet till alla hungriga ledare!

Jag hoppas ni tjejer som var med, tyckte att det var lika roligt som vi ledare tyckte det var!

Anna

(och alla andra ledare så klart!)

 

 

 

Och här är lite bilder, ska försöka lägga upp alla lite senare!

20130408-121842.jpg

20130408-121910.jpg

20130408-121938.jpg

20130408-121952.jpg

20130408-122007.jpg

20130408-122029.jpg

20130408-122100.jpg

20130408-121833.jpg

20130408-122845.jpg

Och här är alla bilderna:

6 Comments on “Spread the love – Fast&Female

Brittmarie Eriksson
8 april, 2013 at 12:39

Himla tur du hade mamma till hjälp Anna

Svara
Lisa Eriksson
8 april, 2013 at 14:15

Vilket härligt inlägg! Och vilket härligt arrangemang!

Fantastiskt att läsa om detta och vad ni ger tillbaka till att dessa tjejer.

Svara
Birgitta Olsson
8 april, 2013 at 15:59

Härligt engagemang
Övertygad om att det blev en fantastisk dag

Svara
Saga
8 april, 2013 at 19:25

Jag var en av tjejerna som var med på fast and female eventet i Falun.
Det var en av mina bästa eftermiddagar någonsin och jag kan inte sluta prata om det. Ni har verkligen fått mig att vilja fortsätta med skidåkningen och fått mig att inse att alla kan. Hoppas på att få vara med på fler event!
Tack för en oförglömlig eftermiddag!
Kram Saga

Svara
Hilda
9 april, 2013 at 07:24

Så tråkigt att inte kunna vara med. När det är för långt att åka går det inte.
Nästa gång kanske det är dags för södra Sverige?

Svara
Orsabo
19 april, 2013 at 09:16

Grattis till hästar från Mora.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *