Close

30 januari, 2013

Hemma i Östersund – en snabbis

Kom som sagt hem i söndagskväll, och sedan dess har jag hunnit ”boa” in mig lite hemma i huset i Östersund. Sist jag var hemma mer än bara natten (ca 18h) var någon gång i slutet av november… Och då pratar vi om kanske 3 dagar eller något sånt. Sist jag var hemma längre än så, det vet jag inte. Kanske i oktober. Eller kanske juni. Inte vet jag. Egentligen spelar det ingen roll, för jag trivs faktiskt som bäst på resande fot. Med allt jag behöver i en väska, på väg mot nya utmaning. Är jag för länge på samma ställe, blir jag så otroligt rastlös.

Jag tror jag verkligen valt rätt liv om man säger så. Jag får utmaning, jag får träffa nya människor och jag får se nya ställen. Optimalt!

Den här gången är tanken att jag ska vara hemma i Sverige och lågland tills på fredag, sedan ska jag börja VM-uppladdningen. Först i Davos, och sedan ansluta till resten av laget i Seiser Alm ett par dagar, innan vi far åter till Davos och de sista världscuploppen. Rätt lyxigt att ha de sista viktiga tävlingarna ”hemma” innan ett stort mästerskap..

Om jag åker ned på fredag eller inte, är inte helt spikat ännu. Jag vill hinna få till ett bra intervallpass här hemma först, men min kropp har varit mör sedan SM-tävlingarna och har ännu inte varit med på noterna att ge allt på ett intervallpass, så kanske skjuter jag på nedresan en dag eller två. Tror inte det spelar så stor roll i det stora hela, det är nog mer viktigt att lyssna på kroppen nu och försöka skapa något slags överskott i kroppen. Något som jag kanske inte har givit min kropp möjlighet att skapa den här vintern.. Alltid lär man sig något!

Alltid när jag är hemma, om det så är i Östersund, i Davos eller hos föräldrarna i Orsa eller i fjällstugan i Dalafjällen, så börjar jag experimentera i köket. Köket liksom lockar på mig. Att gå i en ny , spännande mataffär, är rena rama himmelriket för mig. Jag kommer ofta hem från affären med diverse nya varor att testa. Vilket inte är riktigt bra, då köket i vårt lilla hus i Östersund, är just det, litet. Och just nu räcker inte ens hyllorna till i skafferiet, utan mina tiotals olika mjölsorter, olika typer av socker, nötter, frön m.m. har hamnat på golvet, staplade på varandra i hyllorna. Ett allmänt kaos. Ingen annan än jag hittar där inne. Emil går ofta in där, med ambitionen att ta fram något han vill ha. Men det slutar alltid med att han går ut igen, ropar på mig, och ber mig ta fram det.. Jag pinkar in mina revir på en smart sätt.. 😉

Mitt senaste experiment i köket var en kokoskaka. Har aldrig varit ett fan av kokos tidigare, men mot slutet har jag börjat gilla det mer och mer. Så varför inte göra en kokoskaka då? Receptet ser ni under bilderna sen.. Det blev i alla fall riktigt god, om än i gränslandet till att bli lite torr (hade inne den för länge, i för hög temperatur tror jag..). Med blåbär till, blev den en perfekt avslutning på en mysig dag hemma!

Här är lite bilder från de senaste äventyren, har ju lovat er det ett tag nu…

Sista världscupen innan SM, avgjordes i denna underbara miljö. La Clusaz, Frankrike.

Mysiga dagar i Sverige. Både i Falun och Östersund visade sig solen. Löptur på Runns is och picknick på vår tomt ute på Frösön..

Lite av allt det goda jag hunnit med på slutet. Lunch på ”Grändens Deli” i Östersund (så smarrigt!!), (o)äkta gräddbakelse efter SM-silvret i stafett, sconesfrukost efter helgens strapatser.

Nu ska jag fortsätta leta runt efter goda recept på glutenfria bröd. Det är ju faktiskt en större utmaning att baka glutenfritt än vanligt, så då gör jag det! 🙂 Har ni tips, ge mig!! Har ett riktigt bra recept på scones, ska ge er det någon annan dag!

Hoppas ni har en skön ”lill-lördag”!

Må så gott!

Anna

Saftig kokoskaka á la Anna

3 ägg
1,5 dl kokosflingor
1 dl potatismjöl
2 dl havregryn
ca 1 dl kokosfett
50 g smält smör (mjölkfritt margarin)
3 dl musvocadosocker (ljust)
0,5 dl kokossocker
1,5 tsk vaniljpulver

Blanda allt i en skål, lite slarvigt. Använd dock inte elvisp!Rör så att alllt blandar ut sig. Ha sedan i en form med löstagbar kant. Smöra och bröa formen om det behövs. Grädda sedan på 200°C i ca 20 min, beroende på hur kletig ni vill ha den. Servera sedan med färska bär och grädde eller turkisk yoghurt eller kanske glass. Jag åt med blåbär, det var SUPERB! 🙂