Close

2 januari, 2012

På banan igen!

Efter att ha varit utan vanligt internet de senaste dagarna är jag nu ”back-on-track-again”. Telefonräkningen som kommer nästa månad vill jag inte tänka på, hua vad det är dyrt att mobil-surfa utomlands!

Men det inte bra internet som gjort att jag är back-on-track-again. Även kroppen börjar kännas mer och mer vanlig. Som någon skrev, hornen börjar komma fram. Inte vet jag vad det är som har gjort mig så ofantligt segstartad på denna tour, men vad det än är verkar det bli bättre och bättre även om det känns som om den där absoluta toppen inte riktigt har infunnit sig. Men som någon annan skrev, plötsligt händer det. Det sämsta man kan göra i ett sånt här läge är väl att gräva ned sig och fundera och tänka sig virrigare än virrigast på allt om, kanske, eller om jag gjort så. Det är bara att gilla läget, och det som verkar vara min starka sida, plocka fram det positiva!

Gårdagens pursuit hade jag sett fram emot länge, både för att det är där jag vann i fjol men också för att det är en distans jag gillar rent generellt. Och har gjort ända sedan den visade sig på tävlingsprogrammet någon gång kring 2003. Jag gillar det där med att det först är ett lopp, där det gäller att kriga och bita i, och när man väl är som tröttast, då ska man byta grejer och den egentliga tävlingen börjar. Två moment i en tävling. Två tävlingar i en tävling. Liksom. Jag gillar det!

Eftersom tävlingarna här nere inte gått som jag velat, jag hade inte ens kunnat drömma om att jag skulle ligga så dåligt till efter tre tävlingar, så hade jag inte det bästa utgångsläget igår. Trettioåttonde kvinna. Så långt bak vet jag inte när jag stod sist. Nyttigt. Lärorikt. Men en ny erfarenhet som jag helst hade velat slippa på en sån stor tävling som Touren är för mig. Men återigen. Gilla läget. Gör det bästa utifrån positionen. Så det gjorde jag. Det var dock svårare att ta sig fram än vad jag anade. Men sakta men säkert letade jag mig upp, och började så sakteliga närma mig tätklungan, eller i alla fall klungan bakom dem. In mot skidbytet tänkte jag att nu är det ju bara att köra. Men jag hade inte räknat med så stumma ben! Ojoj! Så det var bara att kämpa sig i mål och hoppas, hoppas att det var fler som var trötta, stumma, instabila, åkte med sämsta tekniken ever.. Och det var nog fler än jag som var trötta, för jag tappade inte mer än 5-6 placeringar. Jag gick in om 16e. Det bästa resultatet hittills på denna Tour. Men hade någon sagt innan att jag skulle bli 16e här, skulle jag inte tro dem! Men nu är jag faktiskt ganska nöjd. Speciellt med den klassiska sträckan, och förhoppningsvis kan det bara bli bättre och bättre. Med min vanliga kropp, som då och då visar sig.

Trots att förkylningen jag hade innan Touren inte var av det värsta slaget, tror jag att den tog lite. Och att det tagit tid för mig att komma upp till min lägsta nivå, men jag tror jag har kommit dit nu. Jag hoppas det.

Från att ha varit rätt less, besviken, arg och förbannad börjar jag nu mer och mer le. Njuta av att vara här. Inse att jag måste ta en dag i sänder. Totalen får jag börja fundera på när jag måste. Att ha ett mål om en totalplacering just nu är inte riktigt relevant. Mitt mål just nu är att ta fram hornen på de sista 5 tävlingarna. Kriga hela vägen. Ge allt. Kämpa! Och på så sätt hoppas jag att något av de kommande loppen blir så det underbart härliga. Med den där sprittande glädjeruskänslan i kroppen när jag passerar mållinjen. För att jag ska få den känslan, hm, ja? Jag vet inte vad som krävs. Men jag kommer absolut märka när det kommer! 🙂

Och jag börjar redan längta efter sista backen.. Tro’t eller ej!

Nu ska jag gå och fortsätta läsa. Drömma mig bort lite, innan hornen kommer fram. I morgon är det 3 km. Klassiskt. Ett snabbt lopp. Men på en helt otroligt fin bana! Långa, vackra, inbjudande stigningar. Med snabba, otrixiga utför. Med platta stakpartier där det krävs fart över krön. En riktigt fin klassisk bana. Och jag ska verkligen ge allt. Tänka lite på hur jag åkte i Falun i våras, ni vet på fredagens ”Queen of Mördarbacken”. Då gick det bra. Då var jag snabb. Det ska jag vara i morgon med. Ska. Jag. Vara. Eller hur?!

Var och testade banan ju idag, passade på att fota lite. Dock med mobilen, därav kvaliten, men bilder i alla fall! De får tala för sig själva! 🙂

Hoppas det nya året varit fantastiskt än så länge, mitt har varit bra men kan bli än bättre!

Må gott allihop!

Anna

Psst.. Tack så otroligt mycket för att ni tror så på mig. Finns med i både medvind och motvind. Det uppskattar jag mer än ni kan ana. Tack för det! Tack tack tack!!!

22 Comments on “På banan igen!

Lasse P
2 januari, 2012 at 18:34

Vad skönt att du kan vara så positiv och att du försöker tänka konstruktivt efter denna rätt trista och tunga start på touren. Även om det inte riktigt gått som du tänkt ännu så har du nog fått med dig erfarenheter som du kommer ha nytta av framöver. I morgon säger vi att touren startar ”på riktigt”. Om bara materialet är med dig och hornen på plats så ska det kunna bli topp-tio minst. The only way is up!

Svara
Kattis
2 januari, 2012 at 18:41

Äntligen tillbaka 🙂 Har sagt det förut men säger det Igen, Du skämmer bort oss med täta uppdateringar så när det blir ”tyst” ett tag blir det som ”tomt” på nåt vis.

Efter att nu varit less, förb…ad, och ….

Fem tävlingar återstår !! Du är på Gång !! Njut !! Kör !! Ta Plats !! Stressa Inte !!

Håller tummarna och håller koll !

Stort Lycka Till 🙂

Svara
Nisse
2 januari, 2012 at 18:42

Kör så det ryker i morgon, Anna! Dalarna håller på dig och ingen annan!

Svara
Henriette
2 januari, 2012 at 19:01

Kört hårt Anna, så blir det kanon!!!! 😀

Svara
Jessica
2 januari, 2012 at 19:06

Fröken mördarbacke, visa var skåpet ska stå!!! 🙂

Svara
Maria C
2 januari, 2012 at 19:07

Jag känner i tårna att det vänder nu! Fortsätt vara positiv och kör på, du fixar det! Ska hejja allt jag kan från soffan!
Kör hårt!!

Svara
Carina
2 januari, 2012 at 19:43

Så kul med uppdateringarna! Vi är så många som tittar o hejar på er (alla) här hemma.
Så, acceptera läget, var bara här o nu, ett lopp i taget!!
Lyck till!!

Svara
Jenny
2 januari, 2012 at 19:53

Härligt att se dig avancera genom fältet igår!!! Hoppas att den italienska maten ger fortsatt god energi- lycka till imorgon!

Svara
Krister
2 januari, 2012 at 19:55

Segstartandet, kan det ha att göra med månaden på 1550 meters höjd inför Touren? Vistades även Cologna i Davos under samma period?

Lycka till sista fem nu!

Svara
Mikaela Sandström
2 januari, 2012 at 20:03

Vill bara tippsa dig om Telias Surf abroad där man kan mobilsurfa för max 49 kronor/dygn utomlands och man har på så vis kontroll över sitt surfande via mobilen, som kan bli väääldigt dyrt annars.

Här är länken till Telia Surf abroad( http://www.telia.se/privat/mobilt/utomlands/surf-abroad/surf-abroad.page )

Sen vill jag bara säga att du är grymt bra och att det är riktigt roligt att få läsa din& Emils blogg, ni verkar alltid vara så glada och positiva jämt!

/Mikaela

Svara
Cessie
2 januari, 2012 at 20:13

”Psst.. Tack så otroligt mycket för att ni tror så på mig. Finns med i både medvind och motvind. Det uppskattar jag mer än ni kan ana. Tack för det! Tack tack tack!!!”

Men du! Om vi inte gjorde det vore vi ju inga riktiga fans. Men det är vi ju, dina fans, och du blir inte av oss, bara så du vet.

Go for it!

Svara
P-A
2 januari, 2012 at 20:18

Efter alla motgångar var det fint att se dig i den klassiska delen av skiatlonen,du
hade t.om bra glid,en härlig syn. Kör som i Falun i morgon så kommer du högt upp.
Lycka till.

Svara

[…] the “classic” type – with “long, beautiful inviting uphill slopes” as Anna Haag puts it.  When comparing to other races in the World Cup, the Falun prologue of 3.3 km / 2.5 km in classic […]

Svara
Johanna
2 januari, 2012 at 22:31

Hejja Anna!!!! I morrn är en ny dag med nya härliga tag ;D

Svara
Sofie
2 januari, 2012 at 22:56

Lycka till imorgon, resten av touren och resten av säsongen. Snart kommer det säkert att släppa och du är där uppe igen där vi vill se dig!!

Svara
Sten
2 januari, 2012 at 23:40

Visst. Vi har inte sett den där riktiga Anna i spåret än. Men det kommer det är jag säker på. Hoppas att det sker redan i morgon. Du är min favorit. Bara att kämpa och köra.

Svara
Johanna
2 januari, 2012 at 23:57

Bara satsa på en tävling i taget nu o göra så gott du kan!:)

Måste bara fråga är de dålig mat där nere? tänkte när du sa nått i svt intervjuen ”med godare mat va” eller nått sånt:)

Svara
Skägget
3 januari, 2012 at 07:11

Din starka sida är verkligen att vara positiv. Det lyser alltid igenom i alla intervjuer vi får se dig göra, även de gånger du inte hittat riktigt rätt i spåret. Din positiva anda och din glädje till åkningen gör att det blir så fantastiskt kul att följa dig. Du är en jättefin idrottsperson Anna. Tack!

Svara
Carolina
3 januari, 2012 at 09:52

Go go go! Idag är det din dag tror jag. Kan tyvärr inte titta men hejar från jobbet. Lycka till!

Svara
Annso
3 januari, 2012 at 10:49

Lycka till idag! Som du skrev så är det ju 5 tävlingar kvar och mycket kan hända. Kör på bara så kommer du garanterat att klättra i totalen! Eller se det som 5 chanser till revansch. Äh, det kommer gå hur bra som helst!

Svara
Benke
3 januari, 2012 at 11:34

Hoppas det lossnar nu och du får känna dig pigg. Tittade igen på inspelning från förra årets skiathlon igår, där du var så otroligt stark, så vi vet att du kan.
Ska hålla tummar och tår idag !!

Svara
Elin
3 januari, 2012 at 17:30

Hoppas det blir ännu bättre imorgon! Något av det jag tror gör att många hoppas så mycket på dig är att du som du själv skriver har en styrka i att ta fram det positiva i allt. Det finns nog INGEN som inte skulle unna dig ett riktigt bra lopp om de visste hur mycket du kämpar för att bli bäst och hur positiv och glad du alltid försöker vara trotts att det ibland är lite mera motgångar än vad du har gjort dig förtjänt av. Alla borde förstå att du alltid gör ditt bästa och verkligen försöker ta fram hornen i varje tävling, alla hejar på dig Anna så kör hårt de sista dagarna!!! 😀

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *