Close

18 oktober, 2011

Skadad…

Skadad…. usch vilken rubrik. Den rubriken man inte vill ha men nu står den alltså där.

Nu gäller det att ha tålamod som jag skrev i förra inlägget. Tålamod och fortfarande ha glädjen att träna och rehabba!

Oj oj tänker du konstig inledning på ett inlägg men summa summarum så är jag nu i Sverige igen med en lättare bristning i baksida lår. Men vi tar det från början. Jag var på läger i Italienska Livigno och hade det kanon med resten av laget och träningen flöt på perfekt! så körde vi i fredags eftermiddag stegringslopp i löpning för att bli lite mer ”hurtiga”. Alltså man börjar lugnt och så ökar man farten upp mot max. Och under min andra ruch så drar det ihop sig i baksida lår och jag faller ihop och känner att det är nått som inte är som det ska helt enkelt.

Fick otroligt bra hjälp av ledarna i laget på plats som lindade benet hårt direkt för att undvika svullnad och blödning. Vi bestämde direkt att jag skulle flygas hem så fort som möjligt för undersökning och tog mig till Östersund på söndag morgon där jag fick träffa sjukgymnaster och läkare och även göra en magnetröntgen på Medicin Direkt här i Östersund.

Det visade sig att skadan var MINDRE än vi trodde och det är en liten lätt bristning i baksida lår upp mot rumpan. En otroligt liten rackare som inte alls är så allvarlig i sig men man vill inte gå på och belasta för fort för att riskera att det blir en större grej av det.

Så det kommer att ta sina veckor innan jag kan belasta baksidan fullt. Men om du tror att jag tar det lugnt nu och väntar på att träna i några veckor tror du fel. För jag tränar på för fullt redan även om jag få anpassa träningen så jag inte belastar mig fel. Har grym hjälp av grymmaste sjukgymnasten Maggie här i Östersund som tar hand om mig. Så det här ser jag bara som ett kul avbrott i träningen där jag får chansen att testa lite nya träningsvarianter. Och den här skadan kommer inte göra att jag tappar träning utan bara att jag får träna lite annorlunda helt enkelt.

Jag hoppas och räknar med att vara tillbaka i bra form till spritvärldscupen drar i gång i Kuusamo i slutet av november!

Nu lunch sen in i badhuset och plaska intervaller 🙂

Nu kör vi!

 

 

 

13 Comments on “Skadad…

Camilla
18 oktober, 2011 at 11:46

Oh! gud vad irriterande! Inte helt okej av dig att lägga upp en sånn bild på twitter o man liksom inte fattar vad som har hänt. Men vad skönt att det inte var värre iaf.
Hejja Emil! Hoppas du inte tappar peppen sista månaden (inte för att det verkar så men ändå)

Svara
Zandra Andersson
18 oktober, 2011 at 13:08

Ja, jädrar vad du skräms! 🙂

Gott att höra att du har rätt inställning! Med den inställningen och vinnarskallen som du har så finns det inga problem. Lycka till med den alternativa träningen och hoppas att du är helt återställd snart.

Svara
Hammi
18 oktober, 2011 at 13:35

What a pity! 🙁 Get well soon, Emil!

Svara
C
18 oktober, 2011 at 16:57

Fasiken små marginaler ….men vilken bra inställning du har:)

Svara
arne
18 oktober, 2011 at 19:19

HEJ EMIL:Tat,lungd med benet, bra du kan ju träna andra delar av kroppen,du kommer igen,ingen fara HEJA EMIL HEJA.

Svara
Maria B
18 oktober, 2011 at 19:24

Tråkigt att läsa. Hoppas att det går bra med ”alternativ” träning och att rehabba! Jag är säker på att du är tillbaka när sprintvärldscupen drar igång. HEJA EMIIIIL! Du är bäst

Svara
Sanna
18 oktober, 2011 at 21:14

Krya på dig nu Emil, och kom tillbaka starkare än någonsin 🙂

Svara
C
19 oktober, 2011 at 14:47

Vilken skön bild:)

Svara
Gert Dahlberg
19 oktober, 2011 at 17:06

Verkar positivt trots skadan. Håll ut och kämpa på med rehabträningen.

Svara
Maria
19 oktober, 2011 at 21:02

Måste bara säga att jag är grymt impad över din inställning! Fortsätt så 🙂 hoppas att det läker ihop snabbt. Lycka till! 🙂

Svara
Ingrid Söderberg
19 oktober, 2011 at 21:33

Du är så otroligt positiv Emil, man blir på så bra humör av att se och höra dej, du kan verkligen dela med dej av ett positivt tänkande.
Ta det nu lugnt så att skadan läker ordentligt.

Svara
Krister
20 oktober, 2011 at 09:45

Fantastisk egenskap att kunna se möjligheter istället för svårigheter.
Där har många inklusive jag själv en hel del att lära!

Svara

[…] a thigh muscle while practicing sprints with the Swedish National Team in Italy. He wrote on his blog that after returning to Ostersund, Sweden for an MRI, it appears that the damage isn’t too […]

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *