Close

11 januari, 2009

På väg igen..

Nu sitter jag på tåget på väg mot Stockholm för vidare färd mot Pontrisina i närheten av St Moritz.

Efter Tour de Ski for jag och Emil till Grövelsjön för att ta det lugnt och träna, men framför allt att umgås. I Grövelsjön var det lugnet efter stormen, de flesta jul-och nyårsfirande turister hade farit hem och kvar var bara de riktiga entusiasterna och vi, vad härligt! Temperaturen låg stadigt kring -10 och varje morgon vaknade vi upp till ännu lite mer nysnö.

Det var skönt att få bara vara och tänka på annat, om ännu ett par dagar, innan laddnigen mot VM drar igång på riktigt. Det känns tryggt och skönt att ha med sig Tour de Ski i bagaget, en skön känsla att ha fått uppnå ett av mina stora mål! Det inger mig självförtroende men framförallt ger det mig lugnet att följa min plan fram mot VM!

Vi kom tillbaka hit till Östersund i torsdags kväll, till en stad i tö från ett vackert vinterland, men det var ändå skönt att få komma hem till lägenheten efter 3 veckor i väskan.

Tyvärr var det en kortvarig lycka, en snabb urpackning och sedan ned med grejerna i väskan igen. Men hann ändå med att tävla här i Östersund igår. Det gick bra för mig, jag kände mig rätt mör i kroppen men tävlingskänslan fanns fortfarande kvar sedan touren så det kändes ok. Fick däng av Charlotte i spurten efter århundradets sämsta målgång, men även det ingår i loppet! Attans! =) Men jag är nöjd!

Emil åkte sin första tremil på flera år (egentligen var det väl längre än vad han har åkt sammanlagt de senaste 2 säsongerna, som han sa till mig igår efter loppet!) och det fixade han utan problem. Tyvärr fick han också däng i spurten, men av en spurtare med rang nämligen herr Mats Larsson! Ändå blev han 4:a, helt grymt bra! Kul! Det var en bra dag för familjen Jönsson-Haag igår! Haha!

Så nu är jag alltså på väg igen, mot nya äventyr men tyvärr utan Emil som ska åka för-OS i Vancouver Kanada. Mina reskamrater denna gång blir istället Charlotte, Johan Olsson och Markus Hellner, ett skönt gäng. Vi kommer att tillbringa en vecka i Schweiz, på en ort som heter Pontrisina där Johan åkte junior VM för en herrans massa år sedan (nej, Johan jag tycker inte att du är gammal med det är ändå länge sedan.. ). Men enligt uppgift ska där vara riktigt fint, åter står att se men tror att det kan bli riktigt bra!

Nu sitter jag och håller tummarna för Emil som kör sprinten och jag ska försöka slumra en stund innan vi kommer ner till Arlanda för då brukar det inte finnas så mycket tid över!

På återhörande!
/Anna